foto: Vida Press
Hercogiene Ketrīna banketā rotājas ar princeses Diānas mīļāko diadēmu
Kembridžas hercogiene Ketrīna valsts banketā.
Stila jaunumi
2019. gada 5. jūnijs, 05:30

Hercogiene Ketrīna banketā rotājas ar princeses Diānas mīļāko diadēmu

Jauns.lv

Apmeklējot saviesīgus pasākumus, prinča Viljama sieva Kembridžas hercogiene Ketrīna vairākkārt rotājusies ar vīramātes princeses Diānas mīļāko diadēmu – „Lover’s Knot”. Šoreiz viņa to izraudzījusies, apmeklējot valsts banketu, kas rīkots par godu ASV prezidenta Donalda Trampa vizītei.

Hercogiene Ketrīna apmeklē banketu par godu Donalda Trampa vizītei

gallery icon

Šonedēļ Lielbritānijā trīs dienu vizītē ieradies ASV prezidents Donalds Tramps ar kundzi Melāniju. Vindzori ASV pirmajam pārim sagatavojuši to labāko: Vestminsteras abatijas apmeklējumu, tējas dzeršanu Klārensa namā, kā arī pirmdienas vakarā rīkojuši valsts banketu.

Augstas amatpersonas un karaļnama pārstāvji bija pulcējušies Bekingemas pilī, lai klausītos Donalda Trampa un Viņas Majestātes uzrunas valstiski saviesīgajā banketā.

Trampu klans nolaidies Bakingemas pils dārzā

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien ieradies trīs dienu valsts vizītē Lielbritānijā, kur viņu uzņēmusi karaliene Elizabete II un princis Čārlzs.

gallery icon

Kembridžas hercogiene Ketrīna nebija sagaidītāju rindās, kad ASV pirmais pāris ieradās Bekingemas pilī un apmeklēja Vestminsteras abatiju. Trīs bērnu māmiņa kopā ar vīru princi Viljamu apmeklēja vakarā rīkoto valsts banketu.

37 gadus vecā hercogiene saviesīgajam pasākumam bija izvēlējusies sava iemīļotā modes nama „Alexander McQueen” baltu vakarkleitu, kam pieskaņojusi princeses Diānas mīļāko diadēmu – pērlēm un briljantiem greznoto „Lover’s Knot” galvasrotu. Viņa to bija papildinājusi ar safīra un briljantu auskariem no Karalienes Mātes juvelierizstrādājumu kolekcijas.

Diānas diadēma ar pērlēm un briljantiem

Diadēma ar pērlēm un briljantiem.

gallery icon

Hercogiene Ketrīna pirmo reizi izgājusi sabiedrībā ar Karalisko Viktoriāņu ordeni, tumši zilo lentu ar goda piespraudi, ko viņai pērn pasniedza karaliene Elizabete II, godinot mazdēla sievas darbu un dedzību karaliskās ģimenes labā.

Viņas tērpu greznoja arī Karaliskās ģimenes ordenis – dzeltena lenta, ko rotā karalienes portrets ietvarā. Šo uzskata par vienu no īpašākajām rotām, ko karaliene jebkad aizdevusi kādai no karaļnama dāmām. Līdz ar to šī piespraude simbolizē vislielākā goda izrādīšanu no monarha puses. Ar šo ordeni Ketrīna pirmo reizi rotājās pērn, apmeklējot banketu par godu Nīderlandes karaļpāra vizītei.

Valsts banketā hercogiene Ketrīna bija nosēdināta līdzās ASV finanšu ministram Stīvam Mnučinam. Arī zālē abi ienāca kopā, un personāls nekavējoties ierādīja vietas līdzās pie banketa galda.

foto: REX/ Vida Press
Kembridžas hercogiene Ketrīna un ASV finanšu ministrs Stīvs Mnučins.

Ar princeses Diānas mīļāko diadēmu „Lover’s Knot” hercogiene Ketrīna pirmo reizi bija rotājusies 2015. gadā, dodoties uz augsta ranga diplomātu pieņemšanu Bekingemas pilī.

Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmo reizi uzliek princeses Diānas mīļāko kroni

Uz pieņemšanu Bekingemas pilī hercogiene Ketrīna bija izvēlējusies matos iespraust diadēmu; un tā bija tikai trešā reize viņas augstajā statusā. ...

gallery icon

Rota ir 105 gadu sena un tiek mantota pa karaliskās ģimenes sieviešu līniju. Pērlēm un dimantiem rotātā diadēma bija karalienes Mērijas pasūtīta 1914.gadā, bet tās oriģināldizains datējams ar 1818.gadu.

1955.gadā šo rotu kādā pasākumā uzlika arī karaliene Elizabete II, bet 1981.gadā viņa to kā dāvanu uz kāzām pasniedza sava dēla Čārlza sievai princesei Diānai, kura to lietoja itin bieži. Tagad dārglieta nonākusi hercogienes Ketrīnas pārvaldībā.

Nesenākā reize, kad hercogiene Ketrīna bija rotājusies ar princeses Diānas mīļāko diadēmu, bija aizvadītā gada rudenī, kad Bekingemas pilī tika rīkots valsts bankets par godu Nīderlandes karaļa Vilema Aleksandra un karalienes Maksimas vizītei Anglijā.

Hercogiene Ketrīna apmeklē valsts banketu par godu Nīderlandes karaļpāra vizītei

gallery icon