Aurēlijas Anužītes recepte zupai, kas garšo visiem viņas 6 bērniem
“Ideāla zupa! Šo recepti var saukt par “Uztaisi pats”,” ģimenes portālam Mammamuntetiem.lv stāsta aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa. Receptes būtība - katrs zupai var pievienot tās sastāvdaļas, kādas vēlas.
“Zupas galvenā ideja - uztaisi pats un arī apēd visu pats,” smaidot teic Aurēlija Anužīte, piebilstot, ka parasti katrs apēdot vismaz divas šīs zupas porcijas.
*Zupas pamatu veidot buljons ar smalki sagrieztiem kartupeļiem un uz pusi smalkāk sagrieztiem burkāniem;
*Aurēlija Anužīte buljonu vārot aptuveni trīs stundas; katru reizi buljonu vāra no citas gaļas - liellopa stilba, veselas vistas, medījuma gaļas ar kaulu (stirnas). Buljona garšas buķeti veido pievienotas garšvielas un dārzeņi - burkāns, selerija sakne, pētersīļa sakne, sīpols, ķiploks.
*Kad buljons gatavs, to liek galdā, un atsevišķos traukos servē vārītu gaļu, pētersīļus, dilles, lociņus, zaļos zirnīšus (“Es pērku smalkos, saldētos - saldētie zirņi ātrāk atdzesē zupu un tas bērniem patīk.”), kukurūzu, vārītas pupiņas u.c.
*Katrs zupai pievieno, ko vien vēlas un cik daudz vēlas.