foto: Pexels.com
Sievietēm seksuālas attiecības uzlabo atmiņu, apstiprina zinātnieki
Pētnieki atgādina, ka dzimumakts ir fiziska slodze, kas uzlabo izturību pret stresu un pozitīvi ietekmē spēju atcerēties.
Attiecības
2019. gada 14. marts, 07:48

Sievietēm seksuālas attiecības uzlabo atmiņu, apstiprina zinātnieki

"Patiesā Dzīve"

Sieviešu atmiņa ievērojami uzlabojas pēc dzimumakta. To žurnālam Archives of Sexual Behaviour atklājuši Kanādas zinātnieki. Pētījumi liecina, ka klasiskais vaginālais sekss veicina sieviešu smadzeņu darbību.

Zinātnieki atraduši sakarību starp seksu un smadzeņu aktivitāti hipokampa rajonā. Hipokamps ir galvas smadzeņu centrālajā daļā (limbiskajā sistēmā) esoša struktūra, kas saistīta ar ilglaicīgās atmiņas veidošanos, kā arī ir iesaistīta emocionālo reakciju rašanās procesā.

Eksperimentā piedalījās 78 sievietes ar tradicionālu seksuālo orientāciju. Viņām bija jāatceras vairāku cilvēku sejas un frāzes. Izrādījās, ka tās sievietes, kuras ar seksu nodarbojās piecas un vairāk reižu nedēļā, vārdus un frāzes atceras ļoti labi.

Izanalizējuši testa rezultātus, zinātnieki izvirzīja teoriju: sekss saistīts ar atmiņas funkcionālajiem procesiem hipokampā. Pētnieki uzskata, ka dzimumakts ir fiziska slodze, kas uzlabo izturību pret stresu un pozitīvi ietekmē spēju atcerēties.

Būtiski, ka hormoni un neirotransmiteri, kas iesaistīti smadzeņu signālprocesos, saistīti ne tikai ar seksuālo aktivitāti, bet arī ar informācijas uzglabāšanas procesiem.

Amerikāņu kolēģi piebilst, ka vislielāko baudu no seksa sievietes gūst 50–70 gadu vecumā.