foto: LETA
Rīgā ar saukli "Izvēle un brīvība" notiks sieviešu solidaritātes gājiens
Pievienojoties starptautiskai iniciatīvai, Vecrīgā, no Poļu gātes līdz Brīvības piemineklim, norisinās sieviešu solidaritātes gājiens par sieviešu tiesībām. 2017.gada 21.janvārī.
Attiecības
2019. gada 4. marts, 16:53

Rīgā ar saukli "Izvēle un brīvība" notiks sieviešu solidaritātes gājiens

Jauns.lv / LETA

Piektdien, 8.martā, Rīgā ar saukli "Izvēle un brīvība" notiks Sieviešu solidaritātes gājiens, informēja biedrībā "Centrs "Marta"".

Šī gada gājiena aicinājums ir "Izvēle un brīvība", tā vēršot sabiedrības un likumdevēju uzmanību uz tādiem jautājumiem kā, vai izvēle kļūt par amatpersonu ir izvēle ikdienā saskarties ar pazemojošiem komentāriem, vai izvēle kļūt par kāda laulāto partneri ir izvēle nekad neteikt nē, vai izvēle runāt skaļi par sev svarīgām lietām ir izvēle saņemt pretējus viedokļus pārstāvošo uzbrukumus?

Gājiena dalībniekus pie Saeimas nama uzrunās Saeimas prezidija sekretāra biedre Marija Golubeva (AP), Ministru prezidenta parlamentārā sekretāre Evika Siliņa (JV), uzņēmumu vadītāja Baiba Rubesa (AP) un ekonomikas ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Beata Jonite (KPV LV), kā arī rakstniece Inga Gaile, publiciste Linda Curika un "Centra "Marta"" vadītāja Iluta Lāce.

Gājiena rīkotāji aicina pievienoties ikvienu, kuram rūp līdztiesīga un iekļaujoša sabiedrība. Gājiens sāksies pie Saeimas ēkas plkst.13 un vedīs uz Brīvības pieminekli.

Gājienu rīko "Cents "Marta"' ar domubiedriem - Sieviešu stendapu, festivālu "Ladyfest Riga", kā arī Kuratoru un mākslinieču apvienību "FemTe". Gājienu atbalsta Kanādas vēstniecība Latvijā.