foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Latvijas Radio skaidro, kāpēc no darba ziņu dienestā nācies aiziet Sandrai Glāzupai
Sadarbību ar Sandru Latvijas Radio turpinās uz ārštata autora līguma pamata,
2019. gada 3. janvāris, 15:25

Latvijas Radio skaidro, kāpēc no darba ziņu dienestā nācies aiziet Sandrai Glāzupai

Jauns.lv

Latvijas Radio paziņojis, kāpēc no darba ziņu dienestā nācies aiziet ilggadējai radiobalsij Sandrai Glāzupai - tas noticis "paaudžu maiņas dēļ".

Kā jau vēstīts, pēc Latvijas Radio 1 Ziņu dienestā aizvadītiem 40 gadiem no klausītājiem šķiras leģendārā radiobalss Sandra Glāzupa (66), kurai 18. janvārī nolikta pēdējā darba diena. Latvijas Radio informē - šīs izmaiņas neesot saistītas ar štatu samazināšanu, bet gan paaudžu nomaiņu.

"Mūsu ilggadējās kolēģes vietā nāks "Latvijas Radio 5 - pieci.lv" ziņu redaktors Matīss Rutks," atklāj Latvijas Radio komunikācijas daļas vadītāja Ieva Aile.

"Latvijas Radio ir pateicīgs par Glāzupas kundzes ilggadīgo, profesionālo un krāšņo klātbūtni - Sandras balss ir bijusi brīnišķīga radio vizītkarte daudzu gadu garumā. Arī turpmāk Sandra Glāzupa būs dzirdama Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 2 ēterā, jo sadarbība tiks turpināta uz ārštata autora līguma pamata," tā Aile.

Žurnālam "Kas Jauns" Glāzupa jau pastāstījusi, ka par darba beigšanu ziņu dienestā nemaz nebēdā. „Nav nekādas traģēdijas, nav ne asaru, ne dusmu, pasarg’, Dievs! Viss notiek tieši tā, kā tam ir jānotiek. Ir pienācis tieši tas brīdis, par ko jau biju domājusi, bet pati nesaņēmos pārmaiņām. Nu viss vienkārši sakārtojās. Trīsreiz nedēļā, ceļoties četros no rīta un pukojoties, cik tas ir šausmīgi, pati sev jautāju – vai tiešām man savos 66 gados to vajag? Un tagad, kad nākotne ir iezīmējusies, atnākusi atbilde – man to tiešām vairs nevajag!" sacījusi Glāzupa.

"Ir jauni cilvēki, kas nāks un strādās, un lai nu viņiem veicas tikpat labi kā man. Uzskatu, ka ar savu klātbūtni Latvijas Radio vārdu esmu tikai cēlusi,” spriež Sandra, piebilstot: „Nav jau tā, ka radio durvis būtu man slēgtas. Vienkārši vairs nebūšu štata darbinieks un radio mājā nebūšu diendienā.”