Autores Sanitas Tiltiņas-Balodes grāmata “Pasakas pupiņu valodā” iekarojusi bērnu sirdis visā Latvijā
Bērni
2018. gada 13. decembris, 13:32

Autores Sanitas Tiltiņas-Balodes grāmata “Pasakas pupiņu valodā” iekarojusi bērnu sirdis visā Latvijā

Jauns.lv

Nost ar garlaicību! Jautra grāmata, izklaidējoša spēle, unikāls sienas kalendārs - tas viss kādreiz populārajā spēļu valodā PUPIŅU VALODĀ. Jauka ideja dāvanai!

Vasaras vidū tika izdota autores Sanita Tiltiņas – Balodes sarakstītā un izveidotā grāmata “Pasakas pupiņu valodā”. Pa šo laiku grāmata jau ir pabijusi gan TOP 10 pirktāko grāmatu topā, gan priecējusi dažādos pasākumos un to ir iemīļojuši gan lielie, gan mazie lasītāji.

Vairāki grāmatas eksemplāri aizceļojuši uz  valsts sociālās aprūpes centra filiāli “Rīga” un BKUS kardioloģijas un ķirurģijas nodaļu, kur pasniegti personīgi no autores ar mērķi, bērniem tur uzturoties, ieviest un vairot prieka brīžus.

Kā radās grāmata

“Ideja par grāmatu “Pasakas pupiņu valodā” radās jau manā bērnībā, kad pēc skolas brīvajos brīžos pārrakstīju pasakas un stāstiņus uz pupiņu valodu. Uz ļoti ilgu laiku par to biju piemirsusi, līdz kādā dienā ar manu 12 gadīgo dēlu runājāmies par to, kā es savā bērnībā, 90-tajos gados, pavadīju brīvo laiku, kad par tādu datoru nemaz vēl nenojautu. Stāstīju, kā spēlējām visdažādākās spēles ar draugiem un atminējos arī par pupiņu valodu, kuru man bērnībā iemācīja mana mamma. Pēc šīs sarunas atsaucu atmiņā savu bērnības vēlmi par grāmatu pupiņu valodā. Tas man bija kā pamudinājums, ka nu ir īstais laiks grāmatai pupiņu valodā. Ar vēlmi, lai šī rotaļu valoda nekad netiktu aizmirsta, ķēros pie darba. Iesaistīju arī dēlu, kuram bija uzdevums būt par māksliniecisko bilžu autoru. Tā es rakstīju pasakas, bet puika zīmēja bildes. Viss tika darīts secīgi un pārdomāti, stāsta grāmatas autore Sanita Tiltiņa-Balode.

Par grāmatu

Grāmata “Pasakas pupiņu valodā” ir lielisks prāta un mēles mežģis, ļaujot iepazīt latviešu tautas pasakas pavisam citā gaismā. Grāmata patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Grāmatā atradīsiet:

  • 11 lasāmas latviešu tautas pasakas,
  • tās pašas pasakas pupiņu valodā,
  • likumu un piemērus kā veidot pupiņu valodu,
  • speciālu uzdevumu,
  • katrai grāmatai klāt pārsteiguma dāvaniņa.

"Pasakas pupiņu valodā” ir pirmā grāmata no projekta "Citāda grāmata”. Pavisam paredzēts izdot trīs jaukas un interesantas grāmatas un drīzumā klajā nāks otrā grāmata.

Kādēļ Pupiņu valoda

Pupiņu valoda ir latviešu valodā lietota rotaļu valoda, kura tika izdomāta un izmantota jau vairākus gadu desmitus atpakaļ.

Taču, diemžēl mūsdienu realitāte ir tāda, ka bērni kā izklaides veidu lielākoties izvēlas tādu, lai nav jādomā. Bērni izklaidi atrod internetā. Zūd nepieciešamība radoši pavadīt laiku kopā ar citiem bērniem ārpus datorkastes, kopā smieties un jautrā veidā veicināt gan domāšanu, gan attīstīt radošumu.

Pārveidojot vārdus uz pupiņu valodu, tiek nodarbinātas smadzenes. Un, kā zināms, prāta vingrinājumu nozīme ir zinātniski pierādīta.

Pupiņu valoda ir patiešām aizrautīgs prāta un mēlesmežģis un izaicinājums.

Jaunumi pupiņu valodā

Jautrā prāta spēle pupiņu valodā “Smiesimies kopā”.

Pēc lielā pieprasījuma un intereses par grāmatu pupiņu valodā, autore radīja un izdeva arī jautru prāta spēli pupiņu valodā “Smiesimies kopā”.

Spēle būs smieklīgs un interesants piedzīvojums, kā arī aizraujošs laika pavadīšanas veids visai ģimenei, draugiem, pasākumos un ballītēs!

Kāršu spēle “Smiesimies kopā” ir ērti paņemama līdzi jebkur, kur ir vēlme jautri pavadīt laiku.

Vairāk par spēli un kā to iegādāties: www.pupinuvaloda.lv

Unikāls pāršķiramais sienas kalendārs pupiņu valodā 2019. gadam.

Lai katra diena sāktos ar jautrību, tika izveidots arī kalendārs pupiņu valodā.

Kalendārā atradīsiet pilnīgi visas svinamās svētku dienas un vārda dienas tikai pupiņu valodā. Lasot un šķirstot to, būs ļoti jautri! Smiekli, mēģinot izlasīt un saprast vārda dienas, garantēti visa gada garumā.

Vairāk par kalendāru un kā to iegādāties www.pupinuvaloda.lv

Grāmatu var iegādāties ar bezmaksas piegādi visā Latvijā www.pupinuvaloda.lv un visās Jāņa Rozes un Globuss grāmatnīcās.

Pilnu interviju ar autori lasiet šeit.

Lai top prieks un lai vairojas prieks!

Reklāmas raksts sadarbībā ar JS Industry

Tēmas