foto: Rojs Maizītis
"Credo" līderis Guntis Veits, kura balss liek ietrīsēties sieviešu sirdīm: "Es biju tāds saldais..."
Intervijas
2018. gada 22. novembris, 06:02

"Credo" līderis Guntis Veits, kura balss liek ietrīsēties sieviešu sirdīm: "Es biju tāds saldais..."

Sandra Landorfa

"Patiesā Dzīve"

Visu mūžu uzskatīts par romantiķi, grupas Credo līderis Guntis Veits atzīst, ka pēdējos gados sajutis vēlmi būt mazliet skarbākam. Kaut skaudruma viņa dzīvē nav trūcis – krievu valodu un kaušanos apguvis Liepājas daudzstāveņu pagalmā, vēlāk nodarbojies ar kikboksu, bijis uzņēmējs, cīņas ringu izveidojot arī savā kafejnīcā, bijis lauzts, bet ne lūzis.

Sieviešu sirdis joprojām uz mirkli notrīs, dzirdot Meiteni ar kallu ziediem vai Tur aiz mākoņiem ir saule… Iespējams, tieši tāda ir romantisma formula – skarbums rada kaut ko maigu, un otrādi. Lai arī šķietami vienkāršs un draudzīgs, Guntis novelk neredzamas robežas. Vai nu tā ir īpaša vīrišķības pazīme – par sevi lieki nepļāpāt, vai arī dzīves iedauzīta skarba pieredze – uzmanīties…

Viņš gluži kā boksā, ko nereti salīdzina ar deju, izvairās no sitieniem – liekas uzmanības, sieviešu vēlmes pieķēdēt mājai, sabiedrības vēlmei pieķemmēt pēc sava prāta… Veits, īpaši neafišējot, dzīvo savu brīvā vilka dzīvi. Augustā viņam palika 64 – skaists vecums, ja vēl nejūties kā pie deviņdesmit.

Nākamā lapa: Nevarētu būt meistars, kas krāso mašīnas. "Gribu tā riktīgi raut - baigos tempus, uz priekšu, fiksi, fiksi atkal pie nākamā"