foto: Vida Press
Viena no pasaules bagātākajām sievietēm atklāj, kas viņai palīdz būt laimīgai
Opra Vinfrija.
2018. gada 16. aprīlis, 15:25

Viena no pasaules bagātākajām sievietēm atklāj, kas viņai palīdz būt laimīgai

Jauns.lv

Kad runā Opra Vinfrija (64), visa pasaule klausās. Un patiešām - kurš gan labāk iedvesmos pārmaiņām, ka ne pasaulē populārākā sarunu šova vadītāja, viena no bagātākajām un ietekmīgākajām sievietēm pasaulē, kas ne reizi vien atklāti runājusi par ceļu uz veselīgu dzīvesveidu, par savu cīņu, grūtībām un uzvaru.

Beigusi vairākus gadu desmitus gadu ilgušo cīņu ar lieko svaru (pēc kuras viņu mocīja depresija un vielmaiņas problēmas), Opra atzīst, ka vēl nekad nav jutusies laimīgāka un ir ļoti pateicīga liktenim.

"Ir grūti ļauties skumjām, ja esi koncentrējies uz to, kas tev ir, nevis uz to, kā tev nav," pagājušajā rudenī Vinfrija sacīja žurnālam "Vogue".

foto: Vida Press
Opra Vinfrija.

Lūk, Opras Vinfrejas 5 dzīves filozofijas principi:

1. Galvenais ir līdzsvars
"Es varu ēst visu, ko vien gribu - vienīgais, ka nevaru to ēst vienlaikus," kādā intervijā atzinusi Vinfreja.

"Tā patiesībā arī ir visa dzīves filozofija - tev var būt viss, tikai tas nevar būt vienlaikus."

2. Radi pati savus skaistuma standartus
"Tas laiks ir beidzies, kad es vēlējos būt tieva, lai varētu iespraukties visur, izņemot savu vislabāko ķermeni un vislabāko dzīvi," atzīst Opra, kura ir notievējusi, ievērojot populāro „Weight Watchers“ ("Svara vērotāji") programmu. Vinfreja ir šīs programmas reklāmas seja un investore.

3. Velti laiku sev
"Vismaz vienu vai divas reizes dienā es veltu sev mirkli veselīga miera," viņa apgalvo savā mājaslapā transcendentālajai meditācijai veltītā ierakstā. "20 minūtes no rīta un 20 minūtes vakarā."

4. Esi pateicīgs jau no tā mirkļa, kopš esi pamodies
"Es nekad nelieku modinātāju. Es tiem neuzticos. Modinātāji rada... trauksmi," Opra atklājusi kādā no saviem ikdienas rutīnas aprakstiem. "Es vienkārši iedomājos skaitli un pamostos tieši pirms tā laika. Parasti starp pulksten 6 un 6.20, jo tieši tajā laikā mani suņi ir pieradināti doties ārā. Un mana pirmā doma rītos ir: "Oho, es esmu dzīva. Paldies!""

5. Dzīvo tikai šodienai
"Elpo. Ļauj dzīvei iet savu ritējumu. Atgādini sev, ka šis mirklis ir vienīgais, kas tev patiešām ir," saka Opra, runājot par veiksmes un laimes noslēpumiem.