foto: Facebook
Igaunijas prezidente Kaljulaida valsti prezentē 80 eiro vērtā kleitiņā
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida tiekas ar Maltas prezidenti Mariju Preku un ir tērpusies elegantā „Mosaic” vasaras kleitā.
2017. gada 30. jūnijs, 06:25

Igaunijas prezidente Kaljulaida valsti prezentē 80 eiro vērtā kleitiņā

Kasjauns.lv

Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas garderobe neizceļas ar dārgiem zīmoliem. Jūnijā viņa vairākas reizes ar ārvalsts kolēģēm tikās vienā un tajā pašā tautas klases zīmola „Mosaic” elegantā vasaras kleitiņā 80 eiro vērtībā, raksta Tallinas izdevums „Postimees”.

Tam varētu būt arī patriotisks pamatojums, jo "Mosaic" ir Igaunijā bāzēta kompānija.

Igaunijas prezidentes tērps varētu būt pat vairāk nekā desmit reizes lētāks nekā mūsu prezidenta glaunais uzvalks.

Nedēļas sākumā Kaljulaida bija devusies vizītē uz Itāliju, lai tiktos ar Maltas prezidenti un Itālijas parlamentāriešiem. Savukārt jūnija sākumā viņa uzņēma Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti. Abas reizes viņa bija tērpusies viena un tajā pašā vasarīgā kleitā ar ziedu rakstu. Igaunijas žurnālisti noskaidrojuši, ka kleita ir zīmola „Mosaic” tērps, kādu jebkurš var nopirkt par 80 eiro.

foto: Facebook
Kersti Kaljulaida sagaida savu Lietuvas kolēģi Daļu Gribauskaiti.

Savukārt mūsu prezidents Raimonds Vējonis tērpjas ja ne glaunākos, tad dārgākos uzvalkos gan. Pagājušajā gadā, kad viņš pozēja Annas Osmuškinas modes nama katalogam itāļu modes žurnālam, Prezidenta kanceleja atzina, ka viņš savus uzvalkus ir pircis tieši no šī modes nama. Jāteic, ka tie nav no lētā gala. Pašreiz Osmuškinas modes namā mākslinieces dizainētās vīriešu bikses var nopirkt par 480 eiro, bet žakete maksā no 650 līdz 710 eiro.