Ūdens – veselības un dzīvības avots
2009. gada 19. aprīlis, 15:26

Ūdens – veselības un dzīvības avots

Jauns.lv

Triviālais apgalvojums, ka ūdens ir visas dzīvības pamatā, ir patiess.

Lielāko daļu pasaules aiz­ņem ūdens, Kosmosā visur ir ūdens - vai tas ir tvaiku, vai ledus veidā. Abos polos un starp tiem ūdens ir visos trijos agregātstā­vokļos, kas nav raksturīgi citām mums zināmām vielām. Arī mūs pašus veido ūdens - sievietēm or­ganismā ir 52% ūdens, vīriešiem - apmēram 60%, vecumā ūdens apjoms ķermenī samazinās.

Ūdens ir pasaules labākā nesējviela. Piemēram, dziednieks, strādājot ar slimnieka ķermeni, praktiski maina viņa lauku caur organismā esošo ūdeni vai mai­na un uzlabo ūdens enerģētiku. Arī homeopātijā ūdens kā nesējviela tiek īpaši potencēts, proti, homeopātiskie preparāti ūdens šķīdumā saglabā auga vai vielas informāciju, potencējot to daudz spēcīgākā pakāpē, tādējādi piešķirot zālēm varenu iedarbī­bu, kaut pašas vielas medika­mentā ir maz. Tas ir ūdens -universālais šķīdinātājs, kas rada šo brīnumaino efektu.

Cik daudz ūdens jādzer?

Ūdenim nav itin nekādas uzturvērtības, bet tāpat tā ir viena no svarīgākajām uztura sastāvda­ļām. Ja bez barības vielām spējam iztikt diezgan ilgi, tad bez ūdens tās ir praktiski uz pirkstiem skai­tītas stundas, diennakts vai divas - atkarībā no ārējiem apstākļiem. Ūdens piedalās vielmaiņas pro­cesos, palīdzot šķelt toksīnus, dzenot uz priekšu asinsriti, at­šķaidot asinīs toksiskās vielas, piemēram, tās, ko uzņemam ar kafiju vai alkoholu - bez ūdens šie procesi nenotiek, un orga­nisms pat var aiziet bojā.

Cilvēki nereti jautā, cik daudz ūdens dienā vajadzētu izdzert? Žurnālu lappusēs lasīti mediķu ieteikumi izdzert divus litrus diennaktī. Lasītājs, sekodams šiem ieteikumiem, kaut acis pār­griezis, cenšas sevī ieliet minēto ūdens daudzumu. Katra cilvēka prasības un organisma īpatnības ir ļoti atšķirīgas. Iespējams, kā­dam dienā pietiek ar nepilnu lit­ru, bet citam būs vajadzīgi veseli trīs! Vērīgi ieklausoties sevī, jā­jautā, vai man ir slāpju sajūta? Dažiem šī sajūta nav spēcīgi iz­teikta, viņu vielmaiņa ir nedaudz citāda, un tie dzer maz. Pretējā gadījumā organisms tiek pārslo­gots ar sev nepiemērotu šķidru­ma daudzumu, un tā var izrādī­ties pārmērīga slodze. Proti, nav izslēgti atsevišķi gadījumi, kuros šie divi litri nebūs vajadzīgi. Diē­tas ārstu izveidotās tabulas nede­rēs 100% visiem. Gluži tāpat kā, ja gribētos dzert, bet divi litri jau izlietoti, pēc šo ieteikumu shē­mas būtu jācieš slāpes!

Ja tomēr paliek pie tā, ka mi­nētie divi litri ir vidējais aritmē­tiskais, operēsim ar šo skaitli, iz­skaidrojot, nevis CIK bet KA ūdenim jānokļūst mūsu ķerme­nī. Puse no dienas devā vajadzī­gā daudzuma - šajā gadījumā -1 litrs - jāuzņem tīrā veidā, 900 ml varētu tikt iegūti kopā ar uzturu, un 300 ml mūsu orga­nismā veidojas ķīmiskajos pro­cesos vielmaiņas rezultātā.

Dzīvais ūdens

Kādu ūdeni dzert? Lūk, šis ir pats svarīgākais jautājums! Mūsu rīcībā ir krāna ūdens, ūdeni var iegādāties veikalā, to iegūst no urbumiem, avotiem, ūdens pa-smeļams no akas. Galvenais no­sacījums - lai šis ūdens būtu DZĪVS! Ko saprotam ar terminu

- dzīvs ūdens? Ķīmiski jebkurā ieguves vietā ņemts tīrs ūdens ne ar ko neatšķiras. Taču netvera­mais elektromagnētiskais staro­jums - ūdens enerģija - var kar­dināli atšķirties pat ķīmiski pilnī­gi vienādiem ūdeņiem. Tāpēc, uzņemti organismā, tie sniegs atšķirīgu efektu. Vidusāzijā uz­skata, ka dzīvs ūdens ir tikai un vienīgi tekošs ūdens. Divas stun­das «pastāvējis» traukā, tas jau pārvēršas par nedzīvu. Šī reģiona iedzīvotāji, lai ūdeni atkal pada­rītu dzīvu, pielieto šādu metodi - desmit reizes pārlej no viena trauka otrā no diezgan liela aug­stuma, tādējādi radot plūsmu un tecēšanas efektu, padarot ūdeni atkal dzīvu un tādējādi daudz ie­darbīgāku.

Ūdens uzlabošana un aktivizēšana

Labi zināma ūdens uzlaboša­nas metode ir ar sudraba palīdzī­bu. Mūsu senči ūdeni uzglabāja sudraba traukos. Tādi tagad pie­ejami tikai retajam, taču sudraba monēta vai tējkarotīte nu jau bū­tu atrodama vai iegādājama.

Sudraba joni izdalās ūdenī, tā dezinficējot, iznīcinot mikrobus, baktērijas, un tādējādi ūdens kļūst tīrāks un derīgāks. Ar sud­raba joniem piesātinātu ūdeni var iegādāties arī tirdzniecībā. Jā­saprot, ka šajā gadījumā ūdens netiek nostādināts sudraba cis­ternās, bet gan joni tiek pievie­noti mākslīgi. Šādu sudraba ūde­ni nevajadzētu lietot ilgstoši, kaut īslaicīgi tā lietošana ir ietei­cama. Sudrabs lielākā koncen­trācijā spēj iznīcināt resnās zar­nas mikrofloru, sabeidzot gremošanas procesus. Taču ar sud­raba monētu vai karotīti uzlabots ūdens lietojams droši un bez lai­ka ierobežojumiem.

Vēl ūdeni var uzlabot ar kvar­ca vai silīcija palīdzību. Neliels krama gabaliņš ūdens uzglabāja­mā traukā to noteikti padarīs enerģētiski vērtīgāku. Silīcijs uzlabos ūdens kvalitāti un arī infekciju laikā palīdzēs gan gri­pas uzveikšanā, gan pret galvas vai kaulu sāpēm.

Ūdens attīrīšanai ļoti labi kal­po parastie māli, kas uzsūc visu negatīvo gan enerģiju ziņā, gan gluži mikrobioloģiskā līmenī. Arī zemē māla slānis kalpo kā dabī­gais filtrs. Ne velti mūsu vecvec­māmiņas karstajās vasarās mālu bēra pienā, tādējādi svaigu un ne­bojātu to saglabājot daudz ilgāk. Nevajadzētu baidīties, ka ūdens būs duļķains - māls ir smags un, kad savu darbiņu būs paveicis, nosēdīsies trauka dibenā. Nekas ļauns nenotiks, ja nedaudz māla «iedzersies» ari kopā ar ūdeni - tas tikai būs par labu kuņģim, zar­nām, visam gremošanas traktam.

Ūdens maina savas enerģētis­kās īpašības, notiekot pārejai no viena agregātstāvokļa otrā. Ne velti tieši tādēļ tik enerģētiski spē­cīgs un derīgs ir rasas ūdens: vai ir bijis sasalis un nu atkusis. Ener­ģētiski ļoti vērtīgs, ja neņem vērā piesārņojumu, ir sniega ūdens, bet ari, sasaldējot ūdeni ledusska­pī un pēc tam atkausējot, tas jau būs ar gluži citām un organis­mam daudz derīgākām īpašībām, kā vienkārši no krāna iztecējis. Lūk, vēl viena metode, kā uzlabot ūdeni! (Interesanti, ka sasaldēša­na noņem negatīvo informāciju ne tikai ūdenim. Piemēram, ja vēlaties izdzēst Second Hand vei­kaliņā iegādātas drānas iepriekšē­jo informāciju - ielieciet apģērbu saldētavā! Arī akupunktūrā zinā­ma šī metode, lai atbrīvotu adatas no svešas enerģijas. Adatas, kas lietotas kādam citam cilvēkam, tiek liktas kamerā, un svešā nega­tīvā informācija zūd. Un tam nav nekāda sakara ar antiseptiku, bet tikai un vienīgi ar enerģētiku!)

Cik vērtīgs ir dziļurbuma ūdens?

Diemžēl ūdens, kas nāk no pat tikai 200 vai 300 metru dziļas pazemes, nav un nevar būt dzīvs, nemaz nerunājot par lielākos dziļumos iegūto veldzi. Pazemē dzīvības nav, jo tur nav tās eksis­tencei pielāgotu apstākļu, tāpēc ari no lieliem dziļumiem nāku­šas vielas, tajā skaitā, ūdens, ne­var būt īpaši piemērotas dzīvības uzturēšanai. Cits jautājums, ja šis ūdens jau savā dabīgajā veidā ir pacēlies līdz zemes virsai, pār­varot zemes slāņus, «nogatavo­jies», it kā pati zeme, daba, mums to dod! Šāds ūdens ir no­nācis tajā šaurajā atmosfēras slānī vai sfērā, kurā eksistē dzīvība: cilvēks, augi, dzīvnieki! Un tikai, te nonākot, tas ir «gatavs», iekļā­vies dzīvības apritē, šāds ūdens dos labumu, uzturēs dzīvību un palīdzēs tās uzturēšanas procesiem. Ja ūdeni mākslīgi izpum­pējam no liela dziļuma, no dzī­lēm, kur atrodas nafta vai gāze (nonākot dzīvajā slāni, nafta rada tikai piesārņojumu, iznīcību un nāvi, kā to ne reizi vien var re­dzēt TV ekrānos - ekoloģisko katastrofu vietās!), arī tas rada «nedzīvu» enerģiju. Tātad labāk dzersim avota ūdeni. Nav, ko raizēties par baktērijām vai ūde­nī sabirušiem dabīgajiem gruzīšiem lapām vai skujām, bet to­ties šis ūdens ir dzīvs! Tas ener­ģētiskajā ziņā ir daudz vērtīgāks un derīgāks nekā nedzīvie ūdeņi no zemes dzīlēm.

Ūdens izvadīšana

Notiekot dabīgajai cirkulāci­jai, ūdeni uzņemam un arī iz­vadām. Tas notiek ar urīnu un fekālijām, svīstot, izelpojot, ar siekalām un asarām. Starp citu, ja raudam nevis teatrāla efekta dēļ, šī procesa laikā notiek ļoti laba organisma attīrīšanās no negatīvām enerģijām. Raudāša­na reizēm var būt pat ļoti vese­līga. Taču nevajadzētu uztvert burtiski - neviens ārsts nevar ieteikt - tagad raudāsim trīs rei­zes dienā un būsim veseli! Tik vienkārši nav un nebūs! Raudā­šana izvada stresu, bet ar šo da­bīgo organisma reakciju nevaja­dzētu parazitēt! Proti, pašiem ir jārūpējas par to, lai šķidruma izvade būtu adekvāta. Tiklīdz notiek kāda aizture, bloķēšana, organisms nekavējoties reaģē, piemēram, ja atsaka nieres - pa­rādās tūska.

SVĪŠANA. Nereti sev noda­rām pāri paši, piemēram, aizrau­joties ar dezodorantu lietošanu, tādējādi bloķējot svīšanu (svīstot dienā cilvēkam būtu jāizvada diezgan pieklājīgs šķidruma dau­dzums: 400 līdz 600 ml ūdens šķidruma) un aizverot poras. (Turklāt jāzina, ka daudzu dezo­dorantu sastāvā ir alumīnija oksī­di, kas spēj veidot potenciālo aug­sni krūts vēža attīstībai!) Organis­mam rodas nepieciešamība izva­dīt šķidrumu kādā citā ceļā. Ar­vien biežāk TV reklāmas piedāvā ieliktnīšus urīna nesaturēšanai. Nu jau par globālu problēmu uz­skatītā nelielā urīna nesaturēšanas problēma sievietēm jau diezgan agrā vecumā - patiesībā ir alter­natīva šķidruma novadīšana pēc tam, kad nobloķēti svīšanas pro­cesi. Tas ir veids, kā organisms cī­nās ar mūsu muļķību.

ELPOŠANA. Elpojot izda­lām 350 līdz 400 ml šķidruma dienā. Problēmu gan rada pašlaik tik modernie pakešu logi, kuru radīto blakus efektu dēļ iegādāja­mies elektriskos gaisa mitrinātā­jus. Tiek izkropļots dabīgais gaisa mitrums un ventilācija - tā vietā dzīvokļos, kuros nav normālas vilkmes, tiek radīta patoloģiska mikrovide. Tāpēc veselām ģime­nēm attīstās plaušu slimības, grū­ti ārstējami bronhīti, kakla un de­guna sausums, izkalst gļotādas. Organismam ir grūti uzturēt ele­mentāras funkcijas, kam būtu jā­notiek dabiski, bet ļoti jāsa­springst, lai procesus sabalansētu.

ŠĶIDRUMA IZVADĪŠA­NA CAUR NIERĒM. Slavena­jam diētas ārstam Zigurdam Za­riņam ir teorija, ka veselīga cilvē­ka urīns nedrīkst nejauki ost. Tam nevar nepiekrist. Smaka liecina par organisma piesārņo­šanu! Normāli visiem organis­ma izdalījumiem vajadzētu būt bez smakas. Jo tā izteiktāka un nepatīkamāka, jo jādomā, kas mūsu organismā nav kārtībā. Un nav runas tikai par ēšanu vai dzīvesveidu, bet arī par emoci­jām! Izvadīšana lielā mērā atkarī­ga no mēness fāzes - dilstošā mēnesī šis process noris labāk. Izvadīšana arī ir atkarīga no emocijām. Dusmas spēcīgi ie­tekmē limfātisko sistēmu, blo­ķējot to. Turpretī labā noskaņo­jumā limfātiskā sistēma strādā daudz sekmīgāk!

Aija Kažoka/Konsultēja Agrita Kalsnava