Iespēja apgūt meditāciju!
2009. gada 7. jūlijs, 12:19

Iespēja apgūt meditāciju!

Jauns.lv

Šonedēļ Latvijā viesojas viens no pazīstamākajiem meditācijas skolotājiem pasaulē Venerable Pa-Auk Tawya Sayadaw. Viņš ir Teravādas Budisma mūks un augstu respektēts meditācijas skolotājs.

Labākais veids, kā iegūt skaidrību par sevi un par pasauli, ir apgūt meditācijas mākslu. Meditācija – tas ir vienīgais ceļš un to nevar aizstāt nekas cits.

Lai to veiksmīgi apgūtu, bez paša pūliņiem vajadzīga kompetents skolotājs, kurš labi apguvis attiecīgo tradīciju, un mācību sistēma.

Godājamo skolotāju Pa-auk Sajado ceļojumā pavadīs vēl divi augstu respektēti skolotāji ar dziļu meditācijas pieredzi un plašām zināšanām par Pa-auk Sajado mācību – Godājamais skolotājs Dammadipa (Venerable Dhammadipa) un Godājamā skolotāja Sajalai Susila (Sayalay Susila). Šie abi skolotāji ir paša Pa-auk Sajado atzīti Budas mācības Pa-auk Sajado meditācijas metožu skaidrotāji Rietumos.

Teravādas Budisms jeb Vecajo mācība joprojām ir garīgās kultūras pamats Šrilankā, Taizemē un Mjanmā (Birmā). Tiek uzskatīts, ka tieši šī tradīcija visnemainīgāk ir saglabājusi Budas mācību.

Publicitātes foto