Dzīvesstils
2010. gada 1. februārī, 10:28
Pikantā zaļā tēja
Uz piecām minūtēm uzlej tējkannā zaļo tēju, nokāš katlā.
Pievieno pa vienam litram apelsīnu un ananasu sulas, smalko cukuru, brūno cukuru, medu (piešķir saldumu), ingveru (piešķir ugunīgumu), krustnagliņas un kanēļa standziņas (piešķir pikantumu), vaniļu maigumam (attiecības pēc garšas; ja kāda sastāvdaļu aizmirsies iegādāties, to droši kompensē ar kādu no pārējām!). Karsē uz lēnas uguns. Oriģinālajā receptē, kas nākusi no Ķīnas, to dara divas, trīs stundas, iztvaicējot maksimumu šķidruma, padarot dzērienu koncentrētu un pikantu, taču tas būs gards arī nedaudz pakarsēts.
Patiešām tonizējošs dzēriens aukstā ziemas pēcpusdienā!
Aija Kažoka/Foto: Bulls Press