Kā pareizi pavasarī mitrināt ādu. 7 dienu programma
2010. gada 30. marts, 19:13

Kā pareizi pavasarī mitrināt ādu. 7 dienu programma

Jauns.lv

Pēc ziemas skarbajiem laika apstākļiem, ilgstošas atrašanās telpās ar centrālo apkuri un vitamīna zuduma organismā ir pēdējais laiks sākt ādas mitrināšanas kūri. Lai mitrinātu sejas un ķermeņa ādu, nomaini ierastos krēmus. Ziemas barojošo krēmu vietā sāc lietot mitrinošos.

Vismaz reizi nedēļā lutini ādu ar kādu no mitrinošajām maskām, regulāri attīri ādas virsējo slāni no atmirušās raga kārtas, ēd vairāk dārzeņu un pavasarī tikko izaugušos zaļumus, kas papildinās vitamīnu rezerves, kā arī palielini izdzertā ūdens daudzumu un laiku, ko pavadi svaigā gaisā. Atceries, ūdeni vislabāk dzert siltu un maziem malciņiem. Lai šos speciālista ieteiktos ieteikumus būtu vieglāk īstenot dzīvē, arī šai nedēļai esam sagatavojušas skaistuma programmu ar viegli ievērojamiem padomiem katrai dienai. Lai izdodas!

7 dienu programma

1. Sāc lietot eļļas

Izmēģini džožobas, mandeļu, vīnogu kauliņu vai sezama sēkliņu eļļu. Tās, kā zināms, satur daudz E vitamīna un linolskābes, kas uz ādas rada aizsargkārtiņu un neļauj tai kļūt sausākai. Tāpēc katru vakaru uz attīrītas sejas un dekoltē ādas klāj izvēlēto eļļu. Sausai ādai vislabāk derēs mandeļu, bet taukainai ādai – vīnogu kauliņu eļļa. Eļļu pa sejas masāžas līnijām iemasē ādā un ļauj tai iesūkties. Ja pēc 20 minūtēm āda vēl nedaudz taukaina, eļļas pārpalikumus noslauki salvetē. Savukārt no rīta uz sejas klāj mitrinošo krēmu. Tā kā pēc ziemas mainīgajiem laika apstākļiem arī galvas āda mēdz kļūt sausāka, tāpēc matu saknītes ierīvē ar to pašu eļļu, ko klāj uz sejas un dekoltē. Aptin matus ar dvieli, ej gulēt un no rīta mazgā matus, kā ierasts.

Īpašs ieteikums: izvēlēties dabīgās, nevis minerāleļļas. To atšķirsi, ja rūpīgi izlasīsi visu informāciju uz produkta iepakojuma.

2. Vairāk laika svaigā gaisā

Aprēķināts, ka vidēji sieviete, kas lielāko dienas daļu pavada biroja telpās, ikdienā pārvietojas ar automašīnu, bet vakarā atpūšas savās mājās vai ciemojoties pie draugiem, dienā saņem maksimums 15 % no visa organismam nepieciešamā skābekļa. Tas ir tādēļ, ka esam radušas elpot sekli, ieelpojot gaisu tikai krūšu kurvī. Tas savukārt rada nogurumu, āda ar laiku kļūst pelēcīga (jo sevišķi pavasarī). Lai organismam ik dienas piekļūtu vairāk skābekļa, katru dienu izmanto diafragmālo elpošanu. Tas nozīmē: ievelkot gaisu, ļauj piepūsties vēderam, pēc tam krūšu kurvim un tad visu lēni izelpo. Atceries, skābeklis organismam ir ļoti vajadzīgs, jo tieši tas ir visu šūnu galvenā barības viela. Aizej uz jogu! Arī tajā apgūsi vērtīgus elpošanas vingrojumus.

3. Procedūra salonā

Īpašam baudījumam un dziļākai ķermeņa un sejas ādas mitrināšanai dodies pie speciālista uz salonu un izvēlies kādu no mitrinošajām procedūrām. Ķermenis būs priecīgs par aļģu, brūkleņu un ingvera maskām. Savukārt sejas ādā mitrinošās vielas varēsi ievadīt dziļāk, ja izvēlēsies procedūru ar radiofrekvencēm vai ultraskaņu.

Mājās iegādājies skrubi, kam pievienota eļļa. Tas ne tikai attīrīs ādu no atmirušajām šūnām, bet arī vienlaikus mitrinās to. Ādu vari mitrināt ar dabiskajām eļļām. Izmēģini sezama eļļu, kurai piepilinātas dažas piles ģerānijas, rožu vai lavandas ēteriskās eļļas.

4. Pret sasprēgājušām lūpām un krunciņām

Lai ātrāk sadziedētu sasprēgājušās lūpas un izlīdzinātu krunciņas, problēmzonās klāj džožobas eļļu. Lielisku efektu sniegs „gī” sviests, kas nopērkams ājurvēdas veikalos. Tas ir ekoloģiski tīrs produkts ar ādu mitrinošām sastāvdaļām. Pret krunciņām ļoti labi palīdzēs arī intensīvie sejas serumi, kuru sastāvā ir kolagēns. Atšķirībā no pretgrumbu vai dienas krēmiem serumam ir smalkākas molekulas, tāpēc tas iesūcas ādā dziļāk, un tam būs labāka iedarbība. Serumu var klāt zem maskas vai zem dienas krēma vai arī lietot atsevišķi.

5. Pagatavo masku no banāniem un vīnogām

Šodien atvēli 30 minūtes laika īpaši mitrinošai sejas maskai, ko vari pagatavot pati. Ņem dažas banānu šķēlītes, saspaidi putriņā un pievieno nedaudz silta piena. Šādu masku uz 20 minūtēm klāj uz attīrītas sejas ādas. Ja vēlies mazāku ķēpu ar pašas gatavotajām maskām, ņem vīnogas, saspaidi un klāj uz sejas. Tāpat nevar aizmirst par tik vērtīgo ārstniecības augu alveju, kuru, pārgriežot ar tā sulu, var veikt nelielu pašmasāžu pa sejas masāžas līnijām.

6. Izmēģini hromoterapiju

Šonedēļ ne tikai mitrini ādu, bet arī velti īpašu uzmanību savas labsajūtas un harmonijas vairošanai. Jo mierīgāka un laimīgāka jutīsies, jo skaistāka izskatīsies. Izmēģini jauno ķermeņa procedūru hromoterapiju, kurā tiksi ievesta krāsu pasaulē. Vispirms kopā ar speciālistu notiek neliela meditācija. Speciālists liek savas rokas uz katras no tavām čakrām, atvērs tās un palīdzēs iejusties konkrētās krāsas čakrā. Šādi piepildīsi organisma enerģijas rezerves un jutīsies harmoniskāka. Pēc kopīgās meditācijas sākas sejas procedūra, kurā āda saņem daudz mitrinošu komponentu.

7. Sarīko meiteņu SPA ballīti

Uzaicini ciemos draudzeni un sarīko īstas skaistuma orģijas. Vispirms dažas minūtes ļaujies piena vannai, pēc tam ādu biezā kārtā iezied ar mitrinošo krēmu un ar kosmētikas plēvi (var izmantot arī parasto pārtikas plēvi), sākot no potītēm, ietin viena otras ķermeni. Ietīšanās procedūra var ilgt pat stundu. Tikmēr palutini sevi ar pašu veiktu manikīru vai pedikīru vai vienkārši nododies sievišķīgām sarunām.

Kintija Bulava

Konsultēja Laura Legzdiņa, „Wellslim centrs” sejas un ķermeņa estētikas speciāliste

Foto: Bulls Press