Māmiņu dienā Rīgas debesīs uzvijas 390 mirdzošu sirsniņu. FOTO
2011. gada 12. maijs, 19:05

Māmiņu dienā Rīgas debesīs uzvijas 390 mirdzošu sirsniņu. FOTO

Jauns.lv

Mātes dienas svētkos Latvijas māmiņām modes un izklaides centrā „Rīga Plaza” tapa trīs lieli un mīļi apsveikumi, kas vienlaicīgi bija arī jauni, sirsnīgi Latvijas rekordi.

­­

Tika izveidotas 497 apsveikuma kartiņas eksotiskajā un Latvijā mazpazīstamajā ebru tehnikā – zīmējot uz ūdens virsmas; no līdzatnestajiem apsveikumiem tapa vislielākā apsveikuma kartīte, bet vakarpusē debesīs virs Rīgas tika palaistas 390 lidojošas sirsniņas kopā ar mīļiem veltījumiem visām mammām.

Mirdzošās sirsniņas, veltītas savām māmiņām, debesīs palaida arī dziedātājs Lauris Reiniks un dejotāja Aleksandra Kurusova.

Sestdien visi interesenti varēja izmantot nebijušu iespēju – ārzemju speciālistu vadībā apgūt unikālo ebru tehniku. Tas ir mākslas veids, kurā zīmējums ar nešķīstošām krāsām tiek veidots uz ūdens virsmas, bet pēc tam pārnests uz auduma vai papīra. Šādas apsveikuma kartītes, turklāt ārvalstu virtuozo mākslinieku vadībā, Latvijā tika radītas pirmoreiz, jo šis mākslas veids pie mums ir gandrīz nezināms.

Savukārt no bērnu līdzatnestajiem zīmējumiem tika izveidota vislielākā un mīļākā apsveikuma kartīte visām Latvijas māmiņām. Bet vakarpusē ģimenes tika aicinātas palaist gaisā lidojošos lukturīšus sarkanu sirsniņu veidā. Simtiem lidojošo sirsniņu bija skaists svētku noslēguma akcents, aizkustinošs brīdis, kas simbolizēja mātes un bērnu bezgalīgo mīlestību.

„Mums liels prieks, ka šie sirsnīgie svētki patiešām izdevās. Ikdienas steigā ne vienmēr ir laiks vienkārši uz brīdi apstāties un kaut domās aizsūtīt saviem mīļajiem kādu sveicienu. Un kas gan ir mīļāks par mammu? Mēs tiešām ticam, ka visi laba vēlējumi un mīļās domas Māmiņdienas svētkos darīs pasauli un mūs visus labākus,” teic modes un izklaides centra „Rīga Plaza” vadītāja Iveta Priedīte.

„Rīga Plaza” ir viens no lielākajiem tirdzniecības centriem Latvijā. Apmeklētājiem tas tika atvērts 2009. gada 31. martā. Iespaidīgais centrs atrodas Rīgā pie Salu tilta, Pārdaugavas pusē, Mūkusalas un Bieķensalas ielu rajonā. Tirdzniecības centrā apģērbu, aksesuārus un kosmētiku piedāvā tādi zīmoli kā” Peek&Cloppenburg”, ZARA, “Pull & Bear”, “Bershka”, “Stradivarius”, “Mango”, “Motivi”, “Cubus”, “La Senza”, “Evita Peroni”, “Douglas” un citi. Brīvo laiku iespējams pavadīt Polijas tīkla “Multikino” kinoteātrī un izklaides centrā visai ģimenei “Fantasy Par”k. Modes un izklaides centru pārvalda uzņēmums “Euro Mall Centre Management” (EMCM Baltic).

Kasjauns.lv / Foto: Publicitātes foto