Fitness 3D formātā. Par tavu augumu rūpēsies virtuāls treneris
2011. gada 29. novembris, 13:45

Fitness 3D formātā. Par tavu augumu rūpēsies virtuāls treneris

Jauns.lv

Izskatās, ka tehnoloģiskais progress neļaus tev vēl ilgi garlaikoties fitnesa zālē. Par tavu vingro augumu nu gatavi rūpēties virtuālie treneri ar tikpat virtuāliem treniņiem.

Fitness – evolūcija

Savulaik video, kur aerobikas trikus rādīja slavenas topmodeles un aktrises, bija pasaules grāvējs. Tas ļāva daiļajam (un varbūt ne tikai) dzimumam iegūt vingras formas, neatejot no TV ekrāna. Un pamatīgi piepildīja makus kā vingrojumu rādītājām, tā simtiem pirātisko kantoru postpadomju izplatījumā. Bet motivāciju sportot katru dienu komplektā ar videokaseti veikalā nenopirksi. Lai kā arī būtu, interaktīvie treniņi uzņem apgriezienus, ņemot talkā visus mūsdienu tehnoloģiskos izgudrojumus.

Virtuālā realitāte

21. gadsimtā no ciparu tehnoloģijām neaizbēgt. Piemēram, ar „Kinect”* starpniecību tu savas kustības tagad vari „pārvietot” datorā. Kāds tam sakars ar fitnesu? Tūliņ tiksim skaidrībā! “Kinect” ir datortehnoloģiju kompānijas „Microsoft” izstrādātā infrasarkanā 3D kamera, kas fiksē līdz 64 000 ķermeņa punktu, ņemot vērā vissīkākos tava auguma individuālos parametrus, pat mīmiku ieskaitot (!). Sensors pilnībā kontrolē kustību precizitāti, un, kas nav mazsvarīgi, ir pilnīgi nekaitīgs tavai veselībai. Tas uztver kustības, ar infrasarkanajiem stariem skenējot tava ķermeņa punktus. Sistēma „apstrādā” tevi un rada tavu ciparu avataru. To tad vari izvingrināt pēc savas patikas – liec dejot, sportot, uzstādīt rekordus. Bet tavs uzdevums ir atkārtot virtuālā varoņa kustības, tā pelnot savam avataram punktus. Jo precīzāk tās atveidosi, jo vairāk nopelnīsi. Un te jau talkā nāk azarts. Tiecoties pēc jauniem rekordiem, tu atkārto vingrinājumus atkal un atkal, un tas nozīmē – tērē aizvien vairāk kaloriju.

Jautā par jaunumu fitnesa klubos!

Solis pa kreisi, solis pa labi

Vai atceries jautros deju celiņus, kur, lēkājot pa gaismas laukumiem, top enerģisks dancis? Šī izklaide ir lieliska alternatīva treniņiem. Tagad šādu „trenažieri” par nedārgām naudiņām var iegādāties datorspēļu veikalos. Piemēram, „Positive Gaming Impact”. Tev tikai jāinstelē datorā attiecīgā programma, ar USB vadu jāpievieno paklājiņš, un deja (treniņš) var sākties. 

Turklāt mājas deju zālei ir priekšrocības: vari izvēlēties mūziku pēc savas gaumes, atbilstošu grūtības pakāpi un galvenais – tu dejo, kad vien ienāk prātā.

Sports datorspēlē

Visbeidzot, vai tad datorspēles būs kāds izņēmums.  Liekos kilogramus tev palīdzēs nomest, piemēram, „Nintendo Wii”. Vai „Wii Fit Plus”  ar īpaši bagātīgu sporta veidu izvēli. Virtuālais treneris izveidos tev individuālu programmu, ņemot vērā tavu vecumu, svaru un treniņu mērķi – samazināt svaru, uzaudzēt muskuļus, uzlabot stāju utt.

Meklē datorspēļu un sporta veikalos.

Žurnāls „Stella”, Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock

Tēmas