Vai kokosriekstu pienu var pagatavot pats?
Dzīvesstils

Vai kokosriekstu pienu var pagatavot pats?

Jauns.lv

Vai no veikalā nopērkamajiem kokosriekstiem arī mājas apstākļos var pagatavot kokosriekstu pienu? Pavārs Mārtiņš Sirmais atzīst, ka ir to ir darījis un saka, tas nav nekas grūts, taču – vai vajag?

Vai kokosriekstu pienu var pagatavot pats?...

Veikalā nopērkamajā paciņā produkts, visticamāk, ir gatavots no kvalitatīvākām izejvielām. No riekstiem, kas ceļojuši tik tālu un nezin cik ilgi “atpūtušies” noliktavās un veikala plauktos, cerēt lielisku, aromātisku rezultātu nevajadzētu. Taču, lai šie loģiskie apsvērumi nemazina pirmatklājēja prieku! Ņem kokosriekstu un to sadauzi gabalos (darbam īsti piemērots ir āmurs). Šķidrums, kas ir kokosriekstā, nav piens. Kokosriekstu piens veidojas no baltās, stingrās “iekšiņas”. Tā jāsarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un jāvāra ūdenī vai pienā, līdz veidojas krēmīga substance. To vari lietot par pamatu taizemiešu zupām, likt pikantos sautējumos, pat desertos. Vienkārši sarīvētu kokosrieksta baltumu vari izmantot gluži tāpat, kā veikalā nopērkamās kokosu skaidiņas, bet plānās lielākās skaidās rīvētu rieksta iekšpusi vari pievienot salātiem.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock