Dzīvesstils
2012. gada 3. maijā, 16:04
Vai kurkuma tiešām labi palīdz novājēt?
Kurkuma, klasiskā Indijas garšviela spilgti dzeltenā krāsā (šo īpašību izmanto audumu krāsošanai), pēc jaunākajiem zinātniskajiem pētījumiem izrādījusies ne tikai aknu, žultsceļu un nieru ārstētāja, bet arī lieliska tauku dedzinātāja.
Kurkuma satur ēterisko eļļu un ūdenī nešķīstošu krāsu kurkumīnu, ar kuru pārtikas rūpniecībā mēdz uzlabot sviesta, margarīna, siera un liķieru izskatu.
Dienā jāapēd vien 1 tējkarote kurkumas pulvera, un, pat īpaši nemainot ēšanas paradumus, „riepa” dils.
Tomēr nesapriecājies par ātru! Viena tējkarote ir ļoti daudz, ņemot vērā šīs ingveru dzimtas pārstāvja visnotaļ pikanto dabu (uz 4 porcijām iesaka pievienot astotdaļu līdz ceturtdaļu tējkarotes kurkumas!). Nāksies devu ēst pa mazumiņam. Derēs, ka iemaisīsi sviestā vai zupā un sautējumā, kuram piejauktas taukvielas. Kurkuma satur ēterisko eļļu un ūdenī nešķīstošu krāsu kurkumīnu, ar kuru pārtikas rūpniecībā mēdz uzlabot sviesta, margarīna, siera un liķieru izskatu.
Kasjauns.lv / Foto: Bulls Press