Pikanti: tomātu ievārījums ar lavandu
Tomātu ievārījums ar lavandu ir klasiska, gandrīz gadu simtos pārbaudīta franču recepte, viena no lieliskākajām piedevām kazas sieram vai svaigi ceptām maizītēm.

Pikanti: tomātu ievārījums ar lavandu

Jauns.lv

Klasiska, gandrīz gadu simtos pārbaudīta franču recepte, viena no lieliskākajām piedevām kazas sieram vai svaigi ceptām maizītēm. Lavanda piešķir ievārījumam īpašu smaržu un garšu. Ja nevēlies ievārījumu uzglabāt ilgāk par pāris mēnešiem, garšas pastiprināšanai pirms aizvākošanas katrā burciņā ieliec pa lavandas zariņam.

Pikanti: tomātu ievārījums ar lavandu...
5-6 burciņām

Gatavošana 1,5 stundas

1,5 kg nogatavojušos tomātu

1,5 kg cukura

2-3 citronu sula

6 svaigi lavandas zariņi, vēlams, ar ziediem

Tomātus applaucē un novelc tiem miziņu, mīkstumu sagriez gabaliņos. Katlā ieber cukuru, tomātus un ielej citronu sulu, pievieno lavandas zariņus un uz mazas uguns vāri, līdz izveidojas želejveida ievārījums. Pildi sasildītās burciņās un aizvāko.

Žurnāls „100 Labi Padomi” / Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva