Kas ir tā slavenā "panna cotta", ko tagad desertā piedāvā restorānos?
Panna cotta itāliešu valodā nozīmē ceptais putukrējums... Tas tik kārdinoši izskatās, tāpēc ir grūti pateikt nē šim spēcīgi treknajam desertam, īpaši, ja to pasniedz ar svaigu zemeņu mērci. Un nevajag arī!
Vaniļas vietā vari izmantot citrona miziņu, amaretto liķieri, eksotiskākam variantam krējuma vietā ņem kokosriekstu pienu.
4 porcijas
Gatavošana 25 minūtes plus atdzesēšanai ledusskapī 6 stundas.
1 vaniļas pāksts (1 paciņa vanilīncukura)
300 ml saldā krējuma
50 g cukura
2 tējk. želatīna
mazliet sviesta formiņu ieziešanai
Mērcei:
250 g svaigu zemeņu
2 ēdk. cukura
1. Pārgriez gareniski vaniļas pāksti, izkasi sēklas. Lej nelielā katliņā krējumu, pievieno tam vaniļas sēklas līdz ar pārgriezto pāksti un cukuru. Uz mazas uguns vāri krējumu 10 minūtes. Noņem no uguns.
2. Iemērc želatīnu aukstā ūdenī. No krējuma izzvejo vaniļas pāksti. Kad želatīns uzbriedis, liec klāt krējumam un maisi, kamēr tas izšķīdis. Iezied 150 ml trauciņus ar sviestu ļoti plānā kārtiņā. Sadali krējuma masu trauciņos, ļauj tiem padzist un tad liec ledusskapī, lai sarec.
3. Zemenes notīri un sablenderē kopā ar cukuru. Iegūto masu izberz caur sietu. Vieglītēm apslidini nazi gar formiņu sieniņām un izgāz krēmus uz šķīvīšiem. Lej apkārt krēmam mērci un pasniedz.