Sēņu sviests
Sviests ir viens no veselīgākajiem piena produktiem, sevišķi nepieciešams augošam organismam. Lūk, recepte, kā sviesta garšu padarīt daudzveidīgāku, pievienojot sēnes un dažādas garšvielas.
Sastāvdaļas
• 250g sviesta - mīkstināta,
• 1 sīpols - smalki sagriezts,
• 3 ķiplokdaiviņas - smalki sagrieztas,
• 2 timiāna zariņi
• 30 g porcini sēņu - der arī kaltētas baravikas, galvenais lai smaržīgas. izmērcētas, nožāvētas un smalki sagrieztas.
• 250 g šampinjonu -smalki sagriezti;
• 2 ēdamk. brendija;
• 1/2 citrona sulas;
• nedaudz pētersīļa un estragona - smalki sagriezti
Pagatavošana (35 min)
Izkausēt 50g sviesta pannā un maigi apcep sīpolu līdz mīksts.
Pievieno ķiploku un timiānu un pacep vēl minūti.
Pievieno sēnes, apmaisa sviestā un cep uz augstas uguns (maisot lai nepiedeg) 5-8min, kamēr mīkstas. Pielej brendiju, citrona sulu un cep vēl kādas 2-3min kamēr viss šķidrums iztvaikojis.
Nogriež uguni, pievieno garšvielas un ļauj atdzist. Kad atdzisis, izvelk timiāna zariņus, iejauc atlikušajā sviestā un sadala starp trauciņiem.
Receptes.lv/ Publicitātes foto