Aicina uz diskusiju "Puika vēlas būt meitene. Meitene - puika. Kādēļ gan ne?"
Diskusija būs padziļināta analīze skandālam, kas radās saistībā ar bērnudārza vecuma bērnu dzimumizglītošanas grāmatām.
2013. gada 14. janvāris, 12:28

Aicina uz diskusiju "Puika vēlas būt meitene. Meitene - puika. Kādēļ gan ne?"

Jauns.lv

Kaņepes Kultūras centra kinoteātrī "Kino bize" šodien sāksies divu publisko diskusiju cikls, kurā tiks runāts par sabiedrībai aktuāliem jautājumiem, informēja "Kino bizes" pārstāvis Māris Prombergs.

Diskusijas, kuras rīko "Kino bize" sadarbībā ar politoloģi Ivetu Kažoku un Latvijas Antropologu biedrību, būs cieši saistītas ar kinoteātra pastāvīgajā repertuārā izrādītajām filmām.

Šovakar sarunas tēma būs "Puika vēlas būt meitene. Meitene - puika. Kādēļ gan ne?". Tā būs padziļināta analīze skandālam, kas radās saistībā ar bērnudārza vecuma bērnu dzimumizglītošanas grāmatām un dzimuma identitātes ieaudzināšanu. Atsaucei tiks izmantota "Kino bizes" rādītā Selīnes Skiammas filma "Pašpuika".

Savukārt nākamā diskusija notiks 21.janvārī, un tajā tiks meklētas atbildes uz jautājumu "Vai Latvijā pietrūkst veselīga pilsoniskā huligānisma?". Iveta Kažoka vadīs sarunu, aicinot dažādu jomu speciālistus apspriest, kā dažādās sabiedrībās atšķiras pilsoniskā aktīvisma izpausmes un vai Latvijā pietrūkst intelektuāli spēcīgas varas kritikas. Sarunā atsauksies uz "Kino bizē" rādītajām Alisones Kleimanes "Ai Veivei: Nekad nenožēlo" un Andreja Grjazeva "Rīt" filmām.

Abi diskusiju vakari sāksies plkst.19. Biļetes uz pasākumiem iepriekšpārdošanā var iegādāties Kaņepes Kultūras centrā no plkst.16 līdz 23.


LETA/ Publicitātes foto