Kā apēst pēc iespējas vairāk svaigu zemeņu? Receptes iedvesmai
Kā pēc iespējas vairāk apēst zemenes? Liec tās arī uz grauzdiņa, ēd kopā ar mīkstu, svaigu sieru un pat šķiņķi! Derēs arī melnie pipari, balzametiķis, Dižonas sinepes (iemarinē tās balzamiko, maigās sinepēs, cukurā un pasniedz ar vaniļas saldējumu – mmm!...) Ar zemenēm labi sader arī citronmelisa, piparmētra, estragons, lavanda un vaniļa.
Zemenes ar kazas sieru
4 personām
Gatavošanas laiks – 15 minūtes
16 lielas zemenes
150 g mīksta kazas siera
5 ēdk. saldā krējuma vai piena
½ ēdk. rupji berztu melno piparu
Gatavošana:
Liec sieru bļodiņā, ar dakšiņu saspaidi, pievieno krējumu vai pienu un rūpīgi sakul. Zemenes noskalo, nosusini un pārgriez uz pusēm, apzied ar sieru, pārkaisi ar pipariem un pasniedz.
Zemenes ar šķiņķi
Viegla uzkoda, kas labi saderēs ar vīnu. Īpašu garšas noti rada aveņu etiķis, kas pievienots mērcei.
4 personām
Gatavošanas laiks – 25 minūtes
12 lielas zemenes
6 plānas vītināta šķiņķa šķēlītes
1 ēdk. balzametiķa
1,5 tējk. saberztu melno piparu graudiņu
Mērcei:
100 g zemeņu
1 tējk. aveņu etiķa
60 ml olīveļļas
sāls, malti melnie pipari
1. Šķiņķa šķēlītes pārgriez horizontāli uz pusēm. Noskalo un nosusini zemenes un katru ietin šķiņķa šķēlītē. Saspraud ar koka iesmiņu. Kārto zemenes uz cepešplāts un pārslaki ar balzametiķi un pārkaisi ar pipariem. Liec 150 grādu karstā krāsnī un 6–8 minūtes cep.
2. Nomazgātas zemenes sablenderē kopā ar etiķi un iemaisi eļļu. Pievieno sāli un piparus.
3. Zemenes kārto uz šķīvja, pārlej ar mērci un pasniedz galdā.