Jolanta Gulbe-Paškeviča grēko saldi
“Vai esi gatava grēkot?” raidījuma “Garšīgi dzīvojam” vadītājs Jānis Ozols jautā 1. decembra raidījuma viešņai dziedātājai Jolantai Gulbei-Paškevičai. “Skatoties – kā,” domīgi saka Jolanta, un viņas acis noslēpumaini uzmirdz.
Kā tieši Jolanta Gulbe-Paškeviča ļāvās grēkam un kā tas garšoja – skatieties raidījumā. Ka jau ierasts, arī 1. decembra raidījumā četri gardi un šajā reizē arī krāsaini ēdieni Ziemassvētku gaidās. Šosvētdien pulksten 9.25 TV3 varēs gatavot kopā ar raidījuma dalībniekiem fantastiski un grēcīgi gardu karsto šokolādi, vistas fileju, pildītu ar spinātiem un granātābola sēkliņām, pildītus tomātus ar Grana Padano sieru, baltmaizes drupačām un zaļumiem un dzērveņu un pistāciju cepumus.
Ja vēlaties jau svētdien pagatavot raidījumā redzētos ēdienus, iepriekš sagādājiet šādus produktus:
Karstajai šokolādei divām personām vajadzēs:
140 g tumšās šokolādes
200 g saldā krējuma
60 ml piena
50 ml konjaka vai brendija
2 tējkarotes cukura
2 ēdamkarotes granātābolu sēkliņu
2 ēdamkarotes granātābolu sīrupa
150 g spinātu
2 vistas filejas
1 ēdamkarote sviesta
Sāls, malti pipari
6 nelieli tomāti
200 g baltmaizes drupaču vai rīvmaizes
100 ml augstas kvalitātes olīveļļas
150 g Grana Padano siera
Sauju svaigu sīki kapātu pētersīļu
Dzērveņu un pistāciju cepumiem vajadzēs:
260 g miltu
½ tējkarotes kanēļa
½ tējkarotes sāls
180 g mīksta sviesta
60 g cukura plus nedaudz apviļāšanai
1 ēdamkarote skābā krējuma
Rīvēta miziņa no pusapelsīna
50 g lobītu pistāciju
60 g kaltētu dzērveņu
1 ola
Tiekamies, gatavojot krāsainas un grēcīgi gardas pusdienas jau šosvētdien, 1. decembrī, TV3 pulksten 9.25 no rīta vai atkārtojuma TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Stundu pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes paredzēts publicēt portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/
Anda Leiškalne/Foto: Jānis Saliņš