Jolanta Gulbe-Paškeviča improvizēs virtuvē

Jolanta Gulbe-Paškeviča improvizēs virtuvē

Jauns.lv

“Iespējams, es šim ēdienam būtu pievienojusi riekstus,” atzīstas dziedātāja Jolanta Gulbe-Paškeviča, nogaršojot tikko raidījumā “Garšīgi dzīvojam” kopā ar tā vadītāju, diriģentu un gardēdi Jāni Ozolu pagatavotos tomātus.

Jolanta Gulbe-Paškeviča improvizēs virtuvē...

Uzreiz redzams, ka Jolanta ir laba saimniece un viņai patīk virtuvē improvizēt. Atklājās, ka viņai patīk gatavot kopā ar savu vīru saksofonistu Denisu Paškeviču. Ikdienā bērniem zupas vairāk gatavo Jolanta, taču viņas vīrs ir meistars uz ekskluzīvākiem pamatēdieniem. Jolantas meistarstiķis ir saldie. Viņai patīk gatavot tiramisu un savu kroņa ēdienu – Pavlovas torti –, tad pie viņas sabrauc draugi un visi našķojas.

Izmēģinājusi raidījumā četrus jaunus ēdienus, atzinusi tos par ļoti gardiem, dziedātāja palūdza raidījuma vadītājam arī receptes, lai jau tās pašas dienas vakarā kaut ko no tā pagatavotu savai ģimenei. Visticamāk, tas būs grēcīgi gardais šokolādes dzēriens ar brendiju un putukrējumu. Tas gan alkohola piedevas dēļ vairāk piemērots pieaugušajiem.

Mazo meitiņu Jasmīnu (2,5) viņa iecerējusi palutināt ar pistāciju un dzērveņu cepumiem. Pagaidām Jasmīnai ir tikai viens iemīļotais saldais ēdiens – saldējums, ko viņa savā bērna valodā iesaukusi par čammu. Iespējams, mazā Jasmīna dos savu oriģinālu vārdu arī cepumiem, pieļauj raidījuma vadītājs Jānis Ozols.

1. decembra raidījumā pagatavoto ēdienu receptes:

2 tējkarotes cukura

Dari tā:

Vidējā katliņā ieliec salauztus šokolādes gabaliņus. Katliņā ielej pusi no saldā krējuma un visu pienu. Nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas liesmas. Uzmanies – šokolādi nedrīkst pārkarsēt, tāpēc ik pa laikam, turpinot maisot, katliņu var noņemt no uguns. Kad šokolāde izkususi, pielej konjaku vai brendiju. Noņem katliņu no uguns un saputo atlikušo saldo krējumu ar cukuru. Šokolādi vēlreiz uzkarsē un salej to divās krūzēs. Virsū liec saputoto saldo krējumu, uzrīvē šokolādi.

Krāsains un gards ēdiens, ar ko var pārsteigt viesus pat vissmalkākajās viesībās.

Laiks pagatavošanai 30 minūtes

Divām porcijām tev vajadzēs:

2 ēdamkarotes granātābolu sēkliņu

2 ēdamkarotes granātābolu sīrupa

150 g spinātu

2 vistas filejas

1 ēdamkarote sviesta

Sāls, malti pipari

Dari tā:

Izkausē pannā sviestu un apvītini tajā spinātus. Sasāli, sapiparo, pievieno granātābolu sēkliņas un vienu ēdamkaroti sīrupa. Izņem no pannas. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Vistas filejas apcep tajā pašā pannā minūti no katras puses. Sasāli, sapiparo. Iegriez tām dziļas kabatas no abām pusēm. Piepildi kabatas ar spinātu masu un cep cepeškrāsnī 15 minūtes (cepšanas ilgums atkarīgs no fileju lieluma). Pārzied ar palikušo sīrupu un cep vēl 5 minūtes.

Skaisti, gardi, reizē sātīgi un viegli – šos pildītos tomātus var izmantot gan kā piedevu ēdieniem, gan kā atsevišķu uzkodu.

Laiks pagatavošanai 20 minūtes

Trīs personām vajadzēs:

6 nelieli tomāti

200 g baltmaizes drupaču vai rīvmaizes

100 ml augstas kvalitātes olīveļļas

150 g Grana Padano siera

Sauja svaigu sīki kapātu pētersīļu

Dari tā:

Grauzdē uz pannas baltmaizes drupačas, pievieno eļļu. Sajauc ar rīvēto sieru un pētersīļiem, samaisi.

Nogriez tomātiem galu kā vāciņu, ar karoti uzmanīgi izgreb mīkstumu. Piepildi tomātus ar maizes masu. Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem un cep pildītos tomātus 8 minūtes.

Pistāciju zaļie, dzērveņu sarkanie un apelsīna miziņu oranžie toņi šos gardos cepumus padara par krāsainu un garšīgu piedzīvojumu.

Pati cepumu pagatavošana un cepšana aizņems apmēram 30 minūtes, taču jārēķinās, ka pirms sagriešanas un likšanas uz pannas mīklai ledusskapī jāsastingst divas stundas.

Tev vajadzēs:

260 g miltu

½ tējkarotes kanēļa

½ tējkarotes sāls

180 g mīksta sviesta

60 g cukura mīklai un vēl nedaudz apviļāšanai

1 ēdamkarote skābā krējuma

Rīvēta miziņa no pusapelsīna

50 g lobītu pistāciju

60 g kaltētu dzērveņu

1 ola

Pagatavošana:

Izsijā lielā bļodā miltus kopā ar sāli un kanēli. Atsevišķi sakul sviestu ar cukuru, krējumu un apelsīna miziņu. Sajauc sviestu ar miltiem. Iemīci riekstus un dzērvenes. No mīklas savel desiņu apmēram 5 cm diametrā. To, spiežot pret darba virsmu, izveido kantainu. Ietin pārtikas plēvē un liec vismaz uz 2 stundām ledusskapī sacietēt. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kantaino desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukurā, griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes lies uz plāts. Cep 15–20 minūtes.

Raidījumu Garšīgi dzīvojam skatieties TV3 svētdienās pulksten 9.25 no rīta vai arī atkārtojumu TV3 Play, kā arī Rīgas Centrāltirgus mājaslapā. Tūlīt pēc raidījuma precīzas ēdienu receptes publicējam portālā www.kasjauns.lv un Rīgas Centrāltirgus mājaslapā http://www.rct.lv/lv/tv-garsigi-dzivojam/ vai www.centraltirgus.lv

Jolanta Gulbe-Paškeviča improvizēs virtuvē

Anda Leiškalne/Publicitātes foto