foto: Publicitātes
Alkas pēc mīlestības un atriebības – filmā “Dotais lielums: mana māte”
Filmas “Dotais lielums: mana māte” stāsts liks ikvienam skatītājam aizdomāties par vecāku un bērnu attiecībām.
2018. gada 18. janvāris, 16:39

Alkas pēc mīlestības un atriebības – filmā “Dotais lielums: mana māte”

Kasjauns.lv

Jaunākā latviešu režisores Ievas Ozoliņas dokumentālā filma par attiecībām ģimenē – “Dotais lielums: mana māte” – ir pirmā filma Latvijā, kuru vienlaikus ar tās izrādīšanu kino var noskatīties arī internetā – lietotnē Shortcut.

Filma, kas iepriekš saņēmusi žūrijas balvu prestižajā Amsterdamas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā (IDFA), janvāra sākumā piedzīvoja pirmizrādi Latvijā. Savukārt režisores debijas darbs “Mans tēvs baņķieris”, ko var noskatīties Shortcut Films, kļuvis par vienu no skatītākajām pašmāju filmām dokumentālajā žanrā. Arī savā jaunākajā filmā Ieva Ozoliņa turpina pētīt attiecības ģimenē. 

Filigrānais kinodarbs stāsta par talantīgu matemātiķi Raiti, kas izjūt psiholoģisku atkarību no mātes un iesūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Raitim nav draudzenes un ir maz pieredzes ar sievietēm, kamēr viņa labākais draugs Boriss ar dzīvi tiek galā viegli. Ļaujot ielūkoties matemātiķu pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi. 

Skaties Shortcut savā telefonā, datorā, planšetdatorā un televizorā – lietotnē vai Shortcut Box ierīcē, kas visu saturu ļauj ērti vērot praktiski jebkurā TV ekrānā.