foto: Publicitātes foto
“Nakts dzīvnieki”. Drāma Forda gaumē
Pieredzes bagātais aktieris Džeiks Džilenhols filmā spēlē divas lomas
2017. gada 31. maijs, 17:25

“Nakts dzīvnieki”. Drāma Forda gaumē

Kasjauns.lv

Viena no iespaidīgākajām 2016. gada beigās iznākušajām kino filmām – Toma Forda drāma "Nakts dzīvnieki" – jau pieejama Shortcut.

foto: Publicitātes foto
Aktrise Eimija Ādamsa atveido perfekcionisti Sjūzenu, kurai pieder mākslas galerija.

Filmas "Nakts dzīvnieki" (Nocturnal Animals) galvenajai varonei Sjūzenai pieder māk­slas galerija Losandželosā, viņas sabiedriskā dzīve ir krāšņa, taču laulība – vientulīga un nepiepildīta. Kādu dienu Sjūzena saņem sūtījumu – tas ir romāna "Nakts dzīvnieki" manuskripts, ko sarakstījis sievietes bijušais vīrs Edvards, kurš nav redzēts jau gadiem ilgi. Pavadvēstulē Edvards aicina izlasīt romānu un satikties, kamēr viņš ir pilsētā. Vēlu naktī Sjūzena sāk lasīt. Romāns ir veltīts viņai. Tas ir nežēlīgs, postošs, atriebības pilns trilleris, gluži tāpat kā viņas nodarījums bijušajam vīram.
Grāmatas notikumi tiek attēloti tā, it kā tajā notiekošais būtu realitāte. Ar ko stāsts beigsies, neatklāsim, bet varam apgalvot, ka filma nodrošinās arī nervus kutinošus brīžus.
Galvenajās lomās redzēsim piecas reizes Oskara balvai nominēto un Forbes labāk apmaksāto aktrišu saraksta 7. vietā ierindoto Eimiju Ādamsu, kā arī talantīgo Džeiku Džilenholu, kam šī ir 35. filma karjerā (filmā spēlē divas lomas), Maiklu Šenonu, kas iejutīsies amizanta šerifa lomā, un Āronu Teiloru Džonsonu, kas šā gada martā paziņoja, ka nolēmis beigt aktiera karjeru un kļūt par pilna laika tēvu.

foto: Sartena / Splash News/ Vida Press
Elegantais modes pārzinātājs Toms Fords radījis savu otro kinolenti – “Nakts dzīvnieki”.


Filmas režisors ir 55 gadus vecais modes dizainers un viens no planētas vislabāk ģērbtajiem vīriešiem Toms Fords. Filma "Nakts dzīvnieki" ir viņa otrā kinolente un, tāpat kā pirmā – "Vientuļais vīrs" (2009) –, tika nominēta Oskara balvai. Par Forda darbu Nakts dzīvnieki kritiķi raksta pozitīvas atsauksmes – viņš zinot, kā rotaļāties ar kino zīmēm, un dara to eleganti. Filma pirmos panākumus guva jau pagājušā gada rudenī notikušajā Venēcijas starptautiskajā kinofestivālā, iegūstot Lielo žūrijas balvu – Sudraba lauvu un nomināciju Zelta lauvai.
Fords pasaules slavu iemantoja, kad kļuva par radošo direktoru modes namos "Gucci", "Yves Saint Laurent", vēlāk savā vārdā nosauktajā uzņēmumā. Savukārt par kinofilmu veidošanu viņš teicis: „Es gribētu izlaist jaunu filmu ik pēc trim gadiem visu savu turpmāko mūžu.” Trīsdesmit savas dzīves gadus viņš ir pavadījis kopā ar pasaules labākajiem fotogrāfiem, kas fotogrāfijās veidoja un atklāja brīnišķīgus stāstus. „Cerams, ka tas neskan pārāk egoistiski, bet, veidojot debijas filmu "Vientuļais vīrs", kā režisors jutos ļoti komfortabli. Filma ir tāds process, kas ilgst mūžīgi un dzīvo arī pēc pirmizrādes. Bet modes biznesā ik pēc diviem mēnešiem jārada jaunas lietas, pēc tam tas posms ir beidzies un atkal jāvirzās tālāk.”
Šobrīd Fords ar dzīvi ir ļoti apmierināts, viņa pagātnes problēmas vairs netraucējot dzīvi – alkoholu nelieto, depresijai iet ar līkumu, regulāri vingro un spēlē tenisu. „Man ir brīnišķīga ģimenes dzīve. Uzskatu, jo vecāks kļūstu, jo vairāk esmu apmierināts ar sevi,” sacīja modes pārzinātājs. Viņš ir precējies ar žurnālistu Ričardu Bakleju un audzina dēlu Aleksandru Džonu Bakleju Fordu, kas nāca pasaulē 2012. gadā, pateicoties surogātmātei.
Skaties Shortcut Premiere (vienas filmas cena – līdz 3,60 eiro) un Shortcut Films (seriāli, filmas, raidījumi, saturs bērniem utt.; abonēšana – 6 EUR/mēn.) lietotnē Shortcut savā telefonā, datorā vai planšetdatorā, kā arī Apple TV un Android TVTM.