"Reibinošs un intensīvs piedzīvojums" - K.K. fon Stricka villā koncertēs Edgara Mākena jaunā grupa "Jaunība"
foto: Publicitātes foto
Kultūra

"Reibinošs un intensīvs piedzīvojums" - K.K. fon Stricka villā koncertēs Edgara Mākena jaunā grupa "Jaunība"

Kultūras nodaļa

Jauns.lv

Šīs vasaras Valmieras teātra festivālā izveidotā Edgara Mākena jaunā grupa “Jaunība” sākusi patstāvīgu dzīvi. Pirmā uzstāšanās Rīgā notiks 30. augustā, 20.00 Rīgā, K.K. fon Stricka villā.

Grupā "Jaunība" muzicē Agnese Budovska (balss), Edgars Rubenis (ģitāra), Paula Kronentāle (alts), Klāvs Lauls (bass), Emīls Dreiblats (bungas) un Edgars Mākens (taustiņi un balss), portālu Jauns.lv informē mūziķu pārstāve Una Rozenbauma. Grupa izpilda dziesmas latviešu valodā ar Ingas Gailes, Agneses Krivades, Marijas Luīzes Meļķes, Ingas Pizānes, Henrika Eliasa Zēgnera, Elvīras Blomas, Agneses Rutkēvičas, Contra, Alises Zariņas dzeju. “Latvijas vieglās mūzikas zelta fonds balstās uz diviem vaļiem: Raimonda Paula un Imanta Kalniņa. Abi – profesionāli komponisti, kuri rakstīja dziesmas ar dzejnieku tekstiem (Breikšs, Viks, Ziedonis, Vācietis utt.). Lai cik skaista būtu šī mūzika, mūsu paaudzei ir jāraksta sava. To es arī daru. Ar savu laikabiedru tekstiem. Par laimi Latvijā šobrīd ir spēcīga un aktīva dzejas scēna," savu redzējumu skaidro komponists Edgars Mākens.

foto: Publicitātes foto

“Reibinošs un intensīvs piedzīvojums. Nu jau akadēmiski izglītotā komponista Edgara Mākena mūzika tās neakadēmiskajā iemiesojumā gan labi atpazīstama, tomēr met līdz šim vēl nedzirdētus harmoniju un afektu kūleņus.  Ansambļa domubiedrība ir fenomenāla. Agnese Budovska izgudrēm sadala balss resursus, līdz programmas beigām kāpinot dramatismu un pārsteidzot aizvien stiprāk. Edgars Rubenis ir ģitārspēles ģēnijs, tas nav jaunums, un viņa pienesums ir būtiskākais tieši psihodēlijas aspektā. Augstākās uzslavas arī vienam no Latvijas spilgtākajiem basistiem Klāvam Laulam, lieliskajai altistei Paulai Kronentālei, kas aizstāj bezmaz veselu stīgu grupu, un Emīla Dreiblata elektronikas akrobātikai," saka mūzikas eksperts Orests Silabriedis.