0dienas
6stundas
23minūtes
59sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Muzeju krātuves telpās skatāma modes zīmola "Fyodor Golan" retrospekcijas izstāde
foto: Publicitātes foto
Mode

Muzeju krātuves telpās skatāma modes zīmola "Fyodor Golan" retrospekcijas izstāde

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv / LETA

Muzeju krātuves telpās, Rīgā, no šodienas līdz 1.septembrim būs skatāma laikmetīgās modes zīmola "Fyodor Golan" retrospekcijas izstāde "Sadursmes harmonija", ko piedāvā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Kā informē Latvijas Nacionālais mākslas muzeja (LNMM) pārstāve Nataļja Sujunšalijeva, zīmolu "Fyodor Golan" 2009.gadā Londonā izveidoja jauno dizaineru pāris - Fjodors Podgornijs no Latvijas un Golans Frīdmans no Izraēlas.

foto: Publicitātes foto

Izstāde "Sadursmes harmonija" iepazīstina ar "Fyodor Golan" veikumu no 2009. līdz 2022.gadam. Ietverot vairāk nekā 120 tērpus un aksesuārus, projekts pievēršas modes zīmola estētikas transformācijām un izgaismo tā evolūciju no luksusa vakartērpu radīšanas līdz ilgtspējīgu tehnoloģiju integrēšanai inovatīvā apģērbu dizainā.

foto: Publicitātes foto

2011.gada septembrī duets vinnēja prestižo "Fashion Fringe Award" konkursu, izpelnoties pasaules modes profesionāļu atzinību un saņemot atbalstu turpmākai darbībai. Zīmola kolekcijas izrādītas Londonas, Berlīnes, Singapūras un Šanhajas modes nedēļā, kā arī "Fashion in Motion" skašu sērijā Viktorijas un Alberta muzejā Londonā. Dizaineru veikums atspoguļots "Vogue", "Garage", "Dazed", "Financial Times" un citos starptautiskos preses izdevumos.

foto: Publicitātes foto