foto: Publicitātes foto
Rīgas Pasaules filmu festivālu atklās ar režisora Filibēra filmu "Uz Adamanta"
Kadrs no Nikolā Filibēra filmas "Uz Adamanta", kas ieguva šī gada Berlināles balvu "Zelta lācis" par gada labāko filmu.
Kultūra
2023. gada 11. aprīlis, 13:32

Rīgas Pasaules filmu festivālu atklās ar režisora Filibēra filmu "Uz Adamanta"

Jauns.lv

Kinoteātrī "Kino bize" no 27.aprīļa līdz 30.aprīlim norisināsies Rīgas Pasaules filmu festivāls, informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

Festivālu 27.aprīlī plkst.18 atklās ar franču dokumentālā kino režisora Nikolā Filibēra filmu "Uz Adamanta", kas ieguva šī gada Berlināles balvu "Zelta lācis" par gada labāko filmu.

Prombergs norāda, ka Adamants ir unikāls dienas aprūpes centrs. Tā ir no koka veidota peldoša ēka uz Sēnas upes Parīzes centrā, kurā uzņem pieaugušos, piedāvājot mentālo aprūpi un iespēju labi pavadīt laiku. Tas darbojas kā radoša mākslas studija un kultūras centrs.

foto: Publicitātes foto
Kadrs no filmas "Uz Adamanta".

Paralēli filmu programmai festivāla laikā norisināsies Etnofikcijas filmu veidošanas darbnīca, ko vadīs pasniedzējs Martins Grūbers no Vācijas, kas iepazīstinās ar dokumentālā kino veidošanu, izmantojot tādus fikcijas elementus kā performance, improvizācija un spēle. Darbnīca angļu valodā norisināsies no 24.aprīļa līdz 28.aprīlim kinoteātrī "Kino bize" un pilsētvidē.

Festivāla ievadpasākums notiks 26.aprīlī plkst.12, kad Senioru klubā izrādīs 2023.gada Katrīnas Tomašickas dokumentālo filmu "Uzlūdz dāmas". Pēc filmas paredzēta tikšanās ar tās veidotājiem. Filma ir dokumentāls stāsts par Latvijas senioriem un viņu mīlestības meklējumiem.