Pati sev interesanta. Kristīne Krūze-Hermane
2022. gada 17. jūnijs, 07:13

Pati sev interesanta. Kristīne Krūze-Hermane

Pastaiga

Viņai piemīt spēja būt hipnotiski sievišķīgai. Gluži vai ēteriskai. Aktrises karjeru Kristīne Krūze-Hermane ir gandrīz pametusi, bet šomēnes pirmizrādi piedzīvoja trešā viņas režisētā izrāde „Sliktie ceļi”. Apvienošanas kārtībā, starp citu, viņa ir arī diplomēta psiholoģe. PASTAIGAS jaunajā numurā aktrise un režisore atklātā sarunā stāsta par dzīves grūtajiem un arī priecīgajiem brīžiem, par cīņu ar depresiju un vieglumu, kas atnācis līdz ar briedumu.

„Kad sākās karš, tas mani pilnīgi nopļāva. Manas dienas pagāja tviterī un ziņu portālos. Līdz vienā brīdī attapos, ka guļu dīvānā ar netīriem matiem, pilnīgi nespējīga funkcionēt. Sapratu arī, ka tādā veidā nevienam nepalīdzu. Tikai daru pāri sev un savai ģimenei. Sāku domāt, kā sevi vilkt no šī emocionālā purva ārā. Tas, ka visu laiku pārpostoju ziņas, ziedoju naudu vai eju krāmēt humāno palīdzību, man nelīdzēja. Sapratu, ka man vajag par to runāt. Un gribēju runāt par to valodā, ko protu, – ar mākslas, teātra palīdzību. Sāku vākt materiālus izrādei par karu, lūkojoties uz to caur sievietes prizmu. Tā uzdūros šai lugai. Ļoti daudzslāņains materiāls. Teātris sazinājās ar lugas autori Natāliju Vorožbitu. Nu jau viņa pati sevi sauc par Natalku. Ukrainiete, kas daudzus gadus dzīvojusi arī Krievijā. Oriģinālā šī luga rakstīta krievu valodā, tāpēc arī pati varēju to iztulkot.

Man ir sajūta, ka šis darbs ir mana nodeva šim ārprātīgajam karam un mans atbalsts Ukrainai, bet vienlaikus tā ir arī pilnīgi egoistiska terapija man pašai,” intervijā saka Kristīne Krūze-Hermane.

Šis PASTAIGAS numurs ir par vasaru un tās baudīšanu. Par aktualitātēm modē un tās kaprīzēm, ko izmēģināt un pieradināt. Par vietām un pieredzēm, ko vērts iepazīt un piedzīvot. Par kultūras notikumiem, ko apmeklēt. Visbeidzot par iedvesmu. Iepazīsti četras paradīzes filiāles uz Latvijas zemes un lasi ekskluzīvu interviju ar Holivudas ģēniju un savādnieku Džonu Malkoviču!

Vēl žurnālā:

  • Vasaras dreskods, ko vēl neviens nav atcēlis.
  • Kā savulaik stilīgākajam un nekaunīgākajam džinsa apģērba zīmolam Diesel izdevās atgriezties uz modes pjedestāla.
  • Mode un vīrišķības transformācija.
  • Grūtniecība kā manifests. Par galveno dreskoda noteicēju kļuvusi Rianna – visdrosmīgākā no mūsdienu grūtniecēm.
  • Par klauniem vairs nesmejas. Tagad tie ir stilā!
  • Izstāde, kas jāapmeklē! Modes vēsture piecās lietās jeb Vêtements modèles. Modes arhetipi.
  • Reportāža no Rīgas Modes nedēļas.
  • Amerikānis Rīgā. Baletdejotājs Eidens Viljams Konefrijs.
  • Man tur patīk! Personīgajā pieredzē balstīts ceļvedis pa Rīgas un Latvijas vietām. Iesaka mūziķe Linda Leen, Mākslai vajag telpu vadītāja Katrīna Jaunupe, TV personība, stiliste un topošā režisore Grēta Peide.
  • Dārzs ar 17. gadsmita šķirnēm. Kulinārijas ekspertes Signes Meirānes pieredze.
  • Skaistums. Mitruma zinātne jeb viss, kas jāzina par ādas kopšanu vasarā.
  • Jaunie un karstie. Grima māksliniece, friziere un parūku meistare Līva Drešere.