foto: Kristine Madjare, https://www.facebook.com/kasirmaksla
Jauno mākslinieku konkursā uzvarētājam piešķirs 2000 eiro
Pirmo balvu 2020.gadā ieguva māksliniece Amanda Ziemele ar monotipiju no darbu sērijas personālizstādē "Neunauge" Vācijā.
Kultūra
2021. gada 3. novembris, 16:54

Jauno mākslinieku konkursā uzvarētājam piešķirs 2000 eiro

LETA

Audita, nodokļu, grāmatvedības un finanšu konsultāciju uzņēmums "BDO Latvia" sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) un laikmetīgās mākslas centru "Kim?" izsludina jauno mākslinieku konkursu "BDO jauno mākslinieku balva", kura uzvarētājam tiks piešķirti 2000 eiro.

Kā informēja laikmetīgās mākslas centrā "Kim?", jaunie mākslinieki, kas 2021.gadā LMA pabeiguši vizuālās mākslas, audio-vizuālās mediju vai dizaina nozares maģistra studijas, aicināti pieteikt konkursam savus darbus.

Veicinot kultūras un mākslas mecenātisma tradīcijas Latvijā, "BDO Latvia" otro gadu izsludina balvu jauno mākslinieku atbalstam. Pirmo balvu 2020.gadā ieguva māksliniece Amanda Ziemele ar monotipiju no darbu sērijas personālizstādē "Neunauge" Vācijā.

foto: Publicitātes foto

Pēc konkursa rīkotāju paustā, "BDO jauno mākslinieku balvas" mērķis ir palīdzēt jaunajiem māksliniekiem sasniegt atpazīstamību un realizēt jaunus mākslas darbus, kā arī sniegt atbalstu laikmetīgās mākslas attīstībai Latvijā kopumā.

Lai piedalītos konkursā, nepieciešams atbilstoši konkursa nolikumam iesniegt žūrijas izvērtēšanai mākslas darbu pēc paša mākslinieka, konkursa pretendenta izvēles - vizuālās, vizuāli plastiskās, audio-vizuālās mākslas, oriģināldizaina darbu vai objektu, pielietojot atbilstošas mākslinieciskās tehnikas vai izmantojot paša autora izstrādātas autortehnikas. Konkursam darbi jāiesniedz līdz 22.novembrim.

Konkursa pretendentam jābūt ieguvušam maģistra grādu LMA 2021.gadā, absolvējot vizuālās mākslas vai audio-vizuālās mediju vai dizaina nozari. Sadarbībā ar LMA eksperimentālo izstāžu telpu "Pilot" tiks organizēta konkursu noslēdzošā darbu izstāde.