foto: Publicitātes foto
Apbalvoti "Latvijas Dizaina gada balvas" konkursa uzvarētāji 
Vides un interjera dizaina kategorijā 1.vietu ieguvis skulpturāls objekts "Ghost Train" Hanzas peronā.
Kultūra
2021. gada 29. maijs, 09:10

Apbalvoti "Latvijas Dizaina gada balvas" konkursa uzvarētāji 

LETA

Apbalvoti "Latvijas Dizaina gada balvas" (LDGB) konkursa uzvarētāji piecās kategorijās un pasniegta arī Lielā balva, informēja balvas pārstāvis Raimonds Seņko.

Produktu dizaina kategorijā ir pasniegtas trīs 2.vietas. Viena otrā vieta tikusi darbam "Elpo" - gaisa biofiltram ar attālinātu vadību un kontroli "Elpo plantbots".

Gaisa biofiltrs ar attālinātu vadību un kontroli "Elpo plantbots"

gallery icon
11

Tāpat 2.vieta tikusi SIA "Velo Machine" un Alekseja Golovņova transformējamām trepītēm bērniem "HappyMoon", kā arī autoru Kintijas Annas Bērzkalnes un Līgas Rīgas mēnešreižu apakšveļai "Thatday".

foto: Publicitātes foto
"Happy moon"

Inovatīva Latvijā radīta mēnešreižu apakšveļa "Thatday"

Šo apakšveļu lietojot, nav nepieciešami papildus higiēnas piederumi – tamponi, piltuve vai paketes. Visi izmantotie materiāli ir videi draudzīgi un ...

gallery icon
15

Savukārt digitālā dizaina kategorijā 1.vieta piešķirta autoram Olafam Ošam par spēli "Grunnd [Prologs]", bet pakalpojumu, politiku un stratēģiju dizaina kategorijā 1.vieta tikusi eksperimentam "Metropole 3.0" - "Tet" pāreja uz hibrīddarba modeli, kura autori ir Ingrīda Rone, Madara Zelčāne, Jeļena Solovjova, Edmunds Medvedevs, Anda Mūrniece un Agnese Lazareva.

Spēle "Grunnd [Prologs]" - Latvijas Dizaina balvas 1. vietas ieguvēja digitālā dizaina kategorijā

gallery icon
8

Vides un interjera dizaina kategorijā 1.vieta ir pasniegta darbam skulpturāls objekts "Ghost Train", kura autori ir Reinis Liepiņš, Ilze Liepiņa, Ainārs Plankājs, Ieva Landmane, Mārtiņš Ostaņēvičs un Jurģis Prikulis.

Skulpturāls objekts "Ghost train" jeb "Rēgu vilciens" Hanzas peronā

Hanzas Perons – 20.gs sākumā būvēta noliktavas ēka – ir pēdējā lieciniece plašai preču stacijai, kuras 15 noliktavas un seši ...

gallery icon
11

Savukārt grafikas dizaina kategorijā ir pasniegta 1.vieta darbam grāmata ar paplašinātās realitātes elementiem "Stories in Sounds", kura autori ir Maija Rozenfelde, bet komandā strādājusi Anda Beitāne, Annija Bičule, Gunda Miķelsone, Maija Rozenfelde, Arturs Kondrats un Amanda Zaeska. Šis darbs ieguvis arī Kultūras ministrijas lielo naudas balvu.

Grāmata ar paplašinātās realitātes elementiem - "Stories in sounds"

Dizaina mērķis ir iemiesot mūzikas ritmu un akadēmijas gaiteņos esošo vibrāciju — ar teksta izkārtojumu, eksperimentāli grafiskām ilustrācijām un spēcīgu ...

gallery icon
6

Tāpat pasākumā tika pasniegtas starptautiskās žūrijas speciālās balvas. Tās saņēma SIA "Longenesis" un autores Lindas Šeibes digitālā platforma personalizēto krūts vēža risku izzināšanai "Skrinings.lv". Balvu saņēma arī Veselības ministrijas, SIA "Rozenbauma un māsas" kampaņa "Viss ir norm.a". Kampaņas koncepta un satura autores ir Marta Krivade un Una Rozenbauma, bet mākslinieks - Svens Neilands. Žūrijas speciālo balvu saņēma arī SIA "DJA" Pinumu paviljons, kura autors ir Didzis Jaunzems un Ksenia Sapega.

LDGB ir nacionāls dizaina nozares konkurss, kas tiek rīkots ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru izcilākos sniegumus, sekmēt Latvijā radītā dizaina pielietojumu un Latvijas dizaina nozares attīstību un izaugsmi ilgtermiņā. Konkurss ir lielākais gada notikums Latvijas dizainā, kas ir atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, savukārt balva ir augstākais apbalvojums Latvijas dizaina nozarē.