foto: Publicitātes foto
Galerijā "LOOK" skatāms jauns pašizolācijā tapis darbs - Madaras Kvēpas "Situācijas atspoguļojums"
Madaras Kvēpas darbs "Situācijas atspoguļojums".
Kultūra
2020. gada 12. maijs, 18:01

Galerijā "LOOK" skatāms jauns pašizolācijā tapis darbs - Madaras Kvēpas "Situācijas atspoguļojums"

Jauns.lv

Simboliski atzīmējot tuvojošos viena gada jubileju, kā arī rūpējoties par mākslas cienītāju veselību un drošību, galerijas ‘’LOOK!’’ mākslas ciklā ‘’111’’ piecu nedēļu garumā eksponē piecu mākslinieku darbus, kuri tapuši pašizolācijas periodā. Katru pirmdienu tiek izstādīti jauni darbi, Pastaiga.lv informē galerijas pārstāvji.

Kā cikla otrā māksliniece tiek pieteikta gleznotāja Madara Kvēpa ar darbu "Situācijas atspoguļojums".

‘’Mani interesē skatupunkts. Tik ilgi sēžot četrās sienās, nevilšus radās atklāsme - par kādu dzīves skatupunktu vēl vispār ir iespējams runāt, ja ne savējo," par darba tapšanu stāsta māksliniece.

"Sapratu arī to, ka vizuālie, faktiskie šķēršļi rosina prātu paņemt no iztēles rezervēm. Tieši tādēļ tik daudzi šobrīd runā par #qurantinedreams - visa pasaule savas neizdzīvotās kaislības šobrīd izdzīvo sapņos. Telpa nekad nav tik blīva kā tad, kad pastaigājies tumsā, jo tā ietver sevī potenciālu saturēt pilnīgi jebko - tāpat kā balts audekls.

Savos radošajos darbos es šobrīd nodarbojos ar dzīšanos pakaļ savai astei - vērojot pati savu skatupunktu. Mani darbi ir kā mēģinājumi vērot vērotāju, līdzīgi kā meditētājs vēro savas domas. Es paņemu savu domu, attālinu to, piešķiebju, un ieraugu, ka tai ir biezums, svars un krāsa. Doma ir kaut kas manis radīts, un tomēr atsevišķs. Mana apziņa ir kā tukšā audekla telpa un doma ir šīs telpas pildījums.’’

Ekspozīcija skatāma no 11. maija līdz 17. maijam, jebkurā diennakts laikā, vēstī galerijas pārstāvji. Galerija LOOK atrodas Rīgā, Ģertrūdes ielā 62.