Kultūra
2020. gada 5. marts, 14:22

Mākslinieču duets Ingūna Skuja un Melisa Breidena rīko jaunu izstādi "Samsāra"

Pastaiga

No 2020. gada 14. marta līdz 3. maijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10) būs skatāma vērienīga izstāde “Samsāra”, aicinot iepazīt daļu no starptautisku ievērību guvušā mākslas dueta "Skuja Braden" – latvietes Ingūnas Skujas un amerikānietes Melisas D. Breidenas (Melissa D. Braden) – vairāk nekā divdesmit gadu laikā kopīgi radītajiem tēlniecības un glezniecības darbiem porcelānā, Pastaiga.lv informē izstādes rīkotāji.

foto: Publicitātes foto

"Skuja Braden" izstādes vienmēr ir notikumi. Oriģināls, ne ar ko
nesalīdzināms ir tandēma veidoto priekšmetu stils. "Skuja Braden" autortehnika maksimāli paplašina robežas, kas tradicionāli ir iespējams keramikā un porcelāna mākslā.

foto: Publicitātes foto

Būdamas feministes, LGBT aizstāves, sociāli atbildīgas un politiski aktīvas personas, Ingūna Skuja un Melisa D. Breidena akūti reģistrē apkārt notiekošo – cilvēkus un notikumus kultūrā, politiskās pārbīdes un veidu, kā tas atsaucas uz sabiedrību un indivīdu, un interpretē to savā daiļradē.

foto: Publicitātes foto

"Skuja Braden" ieņem kareivīgu kritizētājas vai mīlošas atbalstītājas pozīciju, bet nekad nepaliek neitrāla un malā. Latvijas mākslas vidē šāda apzināta, skaļi formulēta un neapoloģētiska nostāja ir unikāla.

foto: Publicitātes foto

Izstāde “Samsāra/Samsara” balstīta veidā, kā "Skuja Braden"
izprot un praktizē budismu. Vairāk nekā 200 objekti sadalīti
astoņās tematiskajās grupās, kas, no vienas puses, ilustrē
dažādus mākslas darbu tipus un paņēmienus, kā strādā Ingūna
Skuja un Melisa D. Breidena, no otras puses, formulē tēmas, kas ir būtiskas "Skuja Braden" daiļradē. 

„Skuja Braden” izstāde Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10, Vecrīgā) 13. martā atklās vērienīgu izstādi „Samsāra/Samsara”, kura aicinās iepazīt daļu no ...

gallery icon
14