foto: Ramon Portelli/ddp images / Vida Press
Kolorītais Brandhorstu muzejs Minhenē svin 10 gadu jubileju
Dzīvesstils
2019. gada 14. jūnijs, 18:47

Kolorītais Brandhorstu muzejs Minhenē svin 10 gadu jubileju

Una Meistere

Pastaiga

Brandhorstu Laikmetīgās mākslas muzejs ir viens no kolorītākajiem iemītniekiem slavenajā Minhenes muzeju kvartālā, kura izveide tika aizsākta jau 19. gadsimta sākumā pēc Bavārijas karaļa Ludviga I iniciatīvas.

2009. gadā durvis vērušais muzejs celts ar Bavārijas pavalsts gādību, speciāli nozīmīgās Udo un Anetes Brandhorstu modernās un laikmetīgās mākslas kolekcijas vajadzībām.

foto: Publicitātes foto

Ēkā ietilpst 3200 m² lielas ekspozīciju telpas, kuru baltās sienas, koka grīdas un apdares detaļu liektās formas rada dabisku un neitrālu vidi, kas ir arī neticami mājīga. Savukārt nama spilgtā fasāde (ar 36 000 keramikas flīzīšu 23 dažādās krāsās) atgādina abstrakcionisma paraugu.

Mākslas kolekcionēšanu Brandhorsti aizsāka 20. gadsimta 70. gadu sākumā, un muzeja atvēršanas brīdī viņu krājumā bija mazliet vairāk nekā 700 vienību. Endijs Vorhols, Sajs Tvomblijs, Brūss Naumans, Volfgangs Tilmanss ir tikai daži no tajā pārstāvētajiem vārdiem. Desmit gadu laikā muzejs šo kolekciju palielinājis līdz 1200 darbiem.

foto: Publicitātes foto

Izstādes Mūžam jauns. 10 Brandhorstu muzeja gadi ietvaros eksponēta tās esence – 195 darbi, kuru autori ir 45 mākslinieki.  

Brandhorst museum
Theresienstrasse 35a, Maxvorstadt
No 26. maija līdz 2020. gada aprīlim.