foto: Publicitātes foto
Notiks grafiķa Roberta Koļcova personālizstāde "Sienāža dziesmu gaidot"
Dzīvesstils
2019. gada 15. aprīlis, 12:43

Notiks grafiķa Roberta Koļcova personālizstāde "Sienāža dziesmu gaidot"

Pastaiga

Mākslas galerijā "Putti" no 2019. gada 26. aprīļa līdz 18. maijam notiks latviešu mākslinieka-grafiķa Roberta Koļcova personālizstāde "Sienāža dziesmu gaidot", Pastaiga.lv informē galerijas pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2019. gada pavasaris rīdzinieka sirdī ienāk ar botāniķa gadskārtējo sniegumu. "Sienāža dziesmu gaidot" ir visādi izdomāts un izsapņots, bet nu, kad vasara un Latvijai 101gade, botāniķis ir gatavs gan herbārijam, gan ikebanai, gan kukaiņu vākšanai. Sienāži vien Latvijā dzīvo apmēram 27 sugas.

Herbāriju burtnīcas ir sagatavotas, ikebana ziemas periodu ir kopta un lolota, un tauriņu ķeramais tīkliņš kukaiņiem ir blakus somai un zābakiem.

foto: Publicitātes foto

Izstādes pamatu veido četras gleznas, kas ir cikls par Citronu. Paralēli tam ir iecerēts keramiskais meitenes tēls un vairākas neliela izmēra gleznas, kurās Koļcova uzticība ir vērojama tāpat kā viņa dzidrajās acīs, kur neredz ne sarūgtinājumu, ne sāpes.

Šogad svarīgākais un aktuālais ir nepārskaitļa klātbūtnes  un ietekmes novērojumi. Pāra skaitļa statika un nepāra skaitļa kinētika. Kinētiskā statika vai statiskā kinētika?

foto: Publicitātes foto

Roberts Koļcovs (1966) ir beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu. Regulāri piedalās izstādēs. Veidojis ilustrācijas grāmatām un preses izdevumiem, kā arī ir daudzu sabiedrisko telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā un citur pasaulē.