foto: LETA
Purvīša balva šogad piešķirta Ievai Epnerei par personālizstādi "Dzīvo atmiņu jūra"
Māksliniece Ieva Epnere ar saņemto Purvīša balvu par personālizstādi "Dzīvo atmiņu jūra" balvas pasniegšanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum".
Dzīvesstils
2019. gada 12. aprīlis, 20:41

Purvīša balva šogad piešķirta Ievai Epnerei par personālizstādi "Dzīvo atmiņu jūra"

Jauns.lv / LETA

Šī gada Purvīša balva piešķirta māksliniecei Ievai Epnerei par personālizstādi "Dzīvo atmiņu jūra", kas 2017.gada pirmajā ceturksnī tika eksponēta laikmetīgās mākslas centrā "kim?", informēja balvas organizatori.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Epneres multidisciplinārajā mākslā - video, fotogrāfija un instalācija - personiskie un privātie stāsti piedāvāja alternatīvus ceļus, lai nonāktu pie plašākām pārdomām par identitāti, tradīciju un rituālu. Savā darbā "Dzīvo atmiņu jūra" māksliniece pievērsās identitātes nepastāvīgajai dabai, reaģējot uz Latvijas postpadomju sabiedrības attīstības procesiem.

Izstādes centrālais darbs - video ar nosaukumu "Potom" ("Vēlāk") - tapa sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jūras spēku flotili. Filmas galveno varoni atveidoja aktieris Ģirts Krūmiņš, epizodiski filmā parādās daļa no Jūras spēku flotiles komandas. Filmas skaņu celiņu veidoja komponists Edgars Rubenis, skaņas režiju - Ernests Ansons.

Balvas apjoms ir 28 500 eiro pēc nodokļu nomaksas.

"Purvīša balva 2019" balvu pasniegšanas ceremonija

gallery icon
161

Šogad pirmo reizi Purvīša balvas vēsturē tika pasniegts apbalvojums par mūža ieguldījumu, ko saņēma māksliniece Džemma Skulme. Līdzās godalgai Skulme saņems arī 10 000 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Purvīša balvas ekspertu darba grupā darbojās un nominantus izraudzījās LNMM Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāja, mākslas zinātniece Astrīda Rogule, LNMM Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja, mākslas zinātniece un kuratore Inese Baranovska, mākslas kritiķis Vilnis Vējš, kurators Kaspars Vanags, mākslas zinātniece, kuratore, Mūkusalas Mākslas salona vadītāja Sniedze Kāle, mākslas zinātniece Inese Riņķe un mākslas zinātniece un kritiķe Santa Mičule-Hirša.

Kā ziņots, Šī gada Purvīša balvai bija nominēti Ēriks Apaļais, Kristaps Epners, Gints Gabrāns, Romāns Korovins, Pauls Liepa, Rasa un Raitis Šmiti, kā arī tekstu grupa "Orbīta".