foto: picture-agency
Konkursam "Latvijas Dizaina gada balva 2019" darbus varēs sākt pieteikt nākamā gada janvārī
Dzīvesstils
2018. gada 2. novembris, 15:12

Konkursam "Latvijas Dizaina gada balva 2019" darbus varēs sākt pieteikt nākamā gada janvārī

Jauns.lv

Janvāra vidū sāksies darbu pieteikšana nacionālas nozīmes konkursam – “Latvijas Dizaina gada balvai 2019” (LDGB 2019). Šī gada balvas vēstījums ir “Dizains ir darbība”, izceļot dizainu kā mērķtiecīgu radīšanas, risināšanas un uzlabošanas procesu, portālu Jauns.lv informē pasākuma rīkotāju pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Latvijas Dizaina balvas 2019" preses konference

gallery icon
8

Šogad būtiskas izmaiņas ieviestas LDGB 2019 vērtēšanas procesā un pirmo gadu 20 konkursa finālistiem būs iespēja prezentēt savu iesniegto darbu gan žūrijas, gan publikas priekšā.

2018. gada 1. novembrī, līdz ar valsts svētku mēneša atklāšanu, LDGB 2019 galvenā partnera “Accenture” telpās norisinājās preses konference, kurā tika informēts par šī gada vēstījumu, izmaiņām konkursa darbu pieteikšanas un vērtēšanas procesu, kā arī atklāti šī gada žūrijas eksperti.

„Latvijas Dizaina gada balva divu gadu laikā laikā ir ieņēmusi stabilu vietu Latvijas kultūras notikumu kartē, vienlaikus paverot konkursa uzvarētājiem arī durvis uz pasaules dizaina notikumiem. Tāpat Latvijas Dizaina gada balva ir arī būtiski veicinājusi sabiedrības izpratni par dizainu un tā nozīmīgumu.

Aicinu Latvijas talantīgos dizainerus piedalīties nākamajā konkursā, jo balva ir profesionāls tramplīns ne tikai Latvijas mērogā, bet kalpo arī kā atspēriena punkts ceļā uz starptautiskiem panākumiem. Arī nākamgad Kultūras ministrijas galvenā balva būs 2000 EUR dalībai kādā starptautiskā dizaina notikumā,” akcentē kultūras ministre Dace Melbārde.

Pieteikšanās LDGB 2019 tiks uzsākta 14. janvārī un ilgs mēnesi, līdz 14. februārim. Konkursa dalībniekiem darbi būs jāiesniedz elektroniski, aizpildot pieteikumu mājaslapā www.dizainabalva.lv.

“Latvijas Dizaina gada balvas 2019” starptautiskajā žūrijā strādās seši dizaina nozares eksperti: Viktorijas un Alberta muzeja (Victoria and Albert Museum) Dizaina, arhitektūras un digitālās mākslas nodaļas vadītājs, kā arī 2018. gada Londonas dizaina biennāles radošais direktors Kristofers Tērners (Cristopher Turner, Londona, Lielbritānija), dizainere un zīmola “TALENTED” līdzīpašniece Indra Komarova (Rīga, Latvija), starpdisciplināras dizaina studijas "Dotdash" direktore ar vairāk nekā trīsdesmit gadu pieredzi dizainā Despina Makris (Despina Macris, Brisbona, Austrālija), LDGB pirmā gada uzvarētāju, uzņēmuma “Infogram” vadošais produktu dizainers Jānis Godiņš (Rīga, Latvija), dizaina biroja "Fjord" un "Accenture Interactive” Helsinku biroja dizaina nodaļas vadītājs un radošais direktors Daniels Bošs (Daniel Bosch, Helsinki, Somija) un Londonas Dizaina biennāles 2018 uzvarētājs, dizainers Artūrs Analts (Rīga, Latvija).

2. aprīlī ikvienam interesantam būs iespējams žūrijas pārstāvjus satikt klātienē, īpašā konferencē, kur tie uzstāsies ar publiskām prezentācijām un piedalīsies diskusijā.