foto: Jonas Gustavsson/Sipa USA/ Vida
11 tendences, kas ir aktuālas šā rudens modē
Mode
2018. gada 23. oktobris, 07:18

11 tendences, kas ir aktuālas šā rudens modē

Anita Sedliņa

Pastaiga

Modes dizaineri paredz, ka rudenim jātop mirdzošam, spīdīgam, drosmīgam un ekstravagantam, taču vienlaikus komfortablam un galvenais – dzīvespriecīgam.

Džungļu grāmata

Kaķiem arī modē ir deviņas dzīvības. To kažociņus papildinot ar zebru un čūsku rakstiem, mode kļūst mežonīga, bezbailīga, spēcīga, neatkarīga un pašpārliecināta. Tomēr, neraugoties uz džungļu apdruku efektīgo raksturu, tās ar gadiem ir kļuvušas tik pierastas un pat neitrālas, ka tagad ir izmantojamas apģērbā no galvas līdz pat kājām.

foto: NPictures / Splash News/ Vida Pr

Kaķiem ir deviņas dzīvības: 2018. gada rudenī modē joprojām ir dzīvnieku raksti

gallery icon
11

Spoži!

Šosezon dominē āda. No šā materiāla un tā imitācijas šuj svārkus, bikses, kleitas un, protams, mēteļus. Krāsas: no melnas līdz spilgti sarkanajai, kopīgā iezīme – augstas intensitātes spīdums. 

foto: AFP/Scanpix

Spoža āda un tās imitācija 2018. gada rudens modē

gallery icon
10

Jaunais supervaronis

Dizaineru mīlestība iemiesojusies supervaroņu ietērpā – apmetnī. Jaunā, obligātā un komfortablā versija modes pirmrindniecēm ir šalles, pončo, kleitu un žakešu hibrīdi, turklāt visplašākajās stila robežās – no glamūra un folkloras līdz drāmai. 

foto: AFP/Scanpix

Jaunais supervaronis - apmetnis 2018. gada rudens modē

gallery icon
12

Tradīciju spēks

Vēsturiskais tvīds luksusa modes pasaulē atgriežas ar šiku! Turklāt ne tikai vīrišķīgos un atturīgos mēteļos un žaketēs, jo tagad tas kļuvis par izejmateriālu aktuālu un modernu siluetu tērpiem un ir komplektējams kā ar kontrastējošiem materiāliem, tā ar sievišķīgu vai sportisku apģērbu.

foto: AFP/Scanpix

Tradīciju spēks: modes pasaulē 2018. gada rudenī atgriežas tvīds

gallery icon
10

Dinastija, kas neatkāpjas

Lateksu atgādinoša melna āda, dārgakmeņu vai neona spilgtums, volānu kārtas, leoparda raksti, balināts džinss, pārlieli pleci un supersmalki vidukļi – turpinās apsēstība ar modes īpatnējāko periodu, ar astoņdesmitajiem. Un tas nozīmē pārspīlējumus – seksīgu pavedināšanu, spēku un varu.

foto: Jonas Gustavsson/Sipa USA/ Vida

2018. gada rudenī modē joprojām ir 80. gadu pārspīlējumi: seksīga pavedināšana, spēks un vara

gallery icon
12

Dubultā

Dizaineruprāt, šogad ar vienu jaku nepietiks. Virsdrēbes ir jāvalkā vismaz divās kārtās, eksperimentējot ar slāņu tekstūrām, krāsām, stiliem un apjomiem. Rezultātam jābūt efektīgi pārlielam, lai tas var kalpot par savdabīgu vairogu pret pasauli.

foto: AFP/Scanpix

2018. gada mode: virsdrēbes divās vai vairāk kārtās

gallery icon
10

Zīda lakatiņš

Vēl nekad vienā modes sezonā nav bijis vienlaikus tik daudz zīda lakatiņu kā šogad! Ap galvu un uz muguras, savā starpā miksēti, gan ar romantiskām ziedu vītnēm, gan mākslinieciskām abstrakcijām rotāti. Šis lakatiņu triumfa gājiens ir kārtējā moderni pārspēlētā tradicionālā melodija un nodevai nostalģijai, kas mīt mūsos...

foto: AFP/Scanpix

Zīda lakatiņi 2018. gada rudens modē

gallery icon
10

Šahs un mats

Galvenais raksts šoruden ir rūtiņas. Rūtojums drīkst izpausties visās formās, krāsās un kombinācijās – no klasikas līdz panku dumpim, no žaketēm līdz dūnu jakām, taču, kas būtiski, – arī dažādu rakstu kokteiļos. Šogad rūtis ir kļuvušas par jauno ekscentriskuma spēles laukumu.

Rūtiņas - 2018. gada rudens modes galvenais raksts

gallery icon
10

Mežonīgie Rietumi

Kad dizaineri aizraujas ar daiļamatniecību, tiek pārkāpti visi tās noteikumi un par vārdnīcas galveno terminu kļūst stilu kokteilis. Viss, kas vēstī par laisku bohēmu ar indiāņu un/vai kovboju jeb Mežonīgo Rietumu elementiem, – izšuvumi, adījumi, grafiski raksti, tekstilmozaīkas, skariņas, ar ko rotā romantiskas kleitas, džinsa jakas un pončo, – iemieso ne tikai nostalģiski romantisku, bet arī roķīgu noskaņu.

foto: AFP/Scanpix

Mežonīgo Rietumu elementi 2018. gada rudens modē

gallery icon
10

Hologramma

Kad dienas sarūk arvien īsākas, par galveno modes akcentu kļūst spožas un izteiksmīgas krāsas. Līdzās košajiem toņiem jauna, specifiska modes ideja ir spoguļvirsmu mirdzošie, pērļainie un hologrammiskie. Tie mīl izpausties dumpinieciskās mini kleitās un pat klasiskos svētku kostīmos. Dzīvesprieka garants un vienkārši nepieciešamība reizēs, kad konkrētu krāsu izvēlēties šķiet par grūtu!

foto: AFP/Scanpix

Spoguļvirsmu un hologrammas atgādinošie toņi 2018. gada rudens modē

gallery icon
10