foto: Publicitātes foto
Ar probiotikām pretim sapnim kļūt par māmiņu
Esi vesels
2024. gada 8. maijs, 09:45

Ar probiotikām pretim sapnim kļūt par māmiņu

Reklāmas projekts

Man vienmēr ir bijusi izteikta vēlme kļūt par mammu, tomēr, kad 25 gadu vecumā apprecējos un kopā ar mīļoto sapratām, ka vēlamies mazuli, tas nenotika tik ātri, kā to biju iztēlojusies un vēlējusies. Pagāja divi mokošas neziņas gadi, domājot, kāpēc man neizdodas palikt stāvoklī. Un tad notika brīnums – mūsu sapnis par bērniņu ir sācis īstenoties! Pateicoties LYLBIOTIC intim, jau kopš februāra dzīvoju vieglā eiforijā, jo esmu sava pirmdzimtā gaidībās!

Vēlos padalīties ar savu pārsteidzošo pieredzi, kas, iespējams, var kalpot par iedvesmu arī citām sievietēm un topošajām māmiņām. Kad biju jau pavisam noraizējusies, vai man vispār ir lemts kļūt par mammu, pieteicos vizītē pie ginekoloģes reproduktoloģes Oksanas Babules, lai noskaidrotu, kāpēc man, jaunai un veselīgai sievietei, tik ilgi neizdodas ieņemt bērnu. Ārste stāstīja par dažādiem iemesliem, kas ietekmē auglību un bērna ieņemšanu, un kā vienu no tiem minēja… probiotikas, kas, izrādās, ir būtiskas arī reproduktīvajai veselībai. Pasaulē ir veikti vairāki pētījumi, kas apstiprina – lai embrijs spētu implantēties dzemdes dobumā, ir jābūt noteiktai videi, un šo vidi nosaka pienskābās jeb Lactobacillus baktērijas, kam dzemdē jābūt pietiekamā daudzumā. Pat ja dzemdes dobumā nav slikto baktēriju, bet trūkst pienskābo baktēriju, grūtniecība neiestājas. Tāpēc vispirms jāsakārto dzemdes mikroflora.

Man patika, kā ginekoloģe teica: “Vietiņai, kur spermatozoīdi satiekas ar olšūnu olvadā, kā arī embrija gultiņai dzemdē ir jābūt veselīgai un skaistai – pilnai ar pienskābajām baktērijām.” Tāpēc, plānojot grūtniecību, kā arī grūtniecības laikā ir būtiski lietot ne tikai folskābi, bet arī pienskābās baktērijas, jo mikrofloras izmaiņas nav nemaz tik nevainīgas – tās var radīt nopietnas problēmas arī grūtniecības laikā.

Speciāliste man ieteica 21 dienu lietot Latvijas farmācijas uzņēmuma LYL love your life® probiotiku kompleksu LYLBIOTIC intim, kas ir pirmā probiotiku izlase, kuras kvalitāti un efektivitāti apstiprina Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija, un ko viņa jau esot sievietēm nozīmējusi – gan kopā ar antibiotikām, ārstējot infekcijas, vīrusus un piena sēnīti, gan bez tām –, un rezultāti esot labi. Ginekoloģe savā praksē jau pārliecinājusies, ka šīs probiotikas ir efektīvas, un to apstiprina arī četri klīniskie pētījumi, kas parāda sastāva iedarbību jau pēc septiņām dienām.

Kad jautāju, kāpēc probiotikas jālieto 21 dienu, ārste atteica: ja maksts mikroflora ir mainīta (kā tas bija arī manā gadījumā), viņa iesakot produktu lietot 21 dienu. Ginekoloģijā 21 vispār esot laimīgais skaitlis – daudz kas saistīts ar šo skaitli, piemēram, 21 milimetra lielumā plīst folikuls, un notiek ovulācija. Turklāt pārdozēt labās baktērijas neesot iespējams – lai ieņemtu bērnu, pienskābajām baktērijām ir jābūt lielā daudzumā.

Es biju neizpratnē, kā probiotikas kapsulās, uzņemtas norijot, nonāk līdz dzemdei, un ārste man izskaidroja arī to. Izrādās, norijot kapsulas, probiotikas vispirms apdzīvo kuņģa un zarnu traktu, tad ar izkārnījumiem nokļūst līdz resnajai zarnai un starpenei un, apdzīvojot starpeni, nonāk makstī un dzemdē. Turklāt šādā ceļā uzņemtu labo baktēriju kolonizācija makstī ir daudz noturīgāka nekā tad, ja probiotikas lieto caur maksti. Citiem vārdiem sakot, perorāli uzņemtām probiotikām ir ilgāks ceļš līdz maksts mikroflorai, taču tās arī daudz ilgāk tur uzkavējas.

foto: Publicitātes foto

Speciāliste norādīja, ka liela nozīme ir probiotiku daudzumam vienā kapsulā – baktēriju skaitam jābūt mērāmam miljardos, LYLBIOTIC intim viena kapsula satur 12 miljardus unikālo celmu Lactobacillus acidophilus (La-14™) un Lacticaseibacillus rhamnosus (HN001™) baktēriju. Turklāt LYLBIOTIC intim patentētais augu izcelsmes kapsulas apvalks DRcaps® nodrošina baktēriju efektīvu nokļūšanu makstī un koloniju veidošanos tajā. Tāpat svarīgi, ka šis kapsulas apvalks un liofilizācijas tehnoloģija nodrošina iespēju šīs labās baktērijas neturēt ledusskapī – produktu var uzglabāt līdz 25oC temperatūrā un ērti paņemt līdzi, arī dodoties ikdienas gaitās.

Protams, uzticoties ārstes ieteikumam, jau tai pašā dienā iegādājos LYLBIOTIC intim un apzinīgi tās arī lietoju. Un, ticat vai neticat, tas bija tieši tik vienkārši – es esmu stāvoklī! Es esmu pārlaimīga, ka, lai tiktu pie bērniņa, man nebija nepieciešamas nekādas sarežģītas medicīniskas manipulācijas, un arī vīrs ir bezgala laimīgs, ka mazulis beidzot ir pieteicies un jau rudens pusē kļūsim par vecākiem. 

Lai ikkatram sapnim par mazuli ir lemts piepildīties!

Materiāls paredzēts veselības aprūpes nozares speciālistiem.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.