foto: Publicitātes foto
Vīrišķajam spēkam neaizstājams vitamīns
Esi vesels
2023. gada 10. decembris, 15:25

Vīrišķajam spēkam neaizstājams vitamīns

Reklāmas projekts

Esmu norūpējusies par vīra veselību. Darbā viņam ir pastāvīgs stress, fiziskajām aktivitātēm laika nepietiek, jo pienākumi tā izsmeļ, ka nav spēka. Turklāt viņš ik pa laikam sūdzas, ka sirds skrien, un es esmu pamanījusi, ka tas ir bez redzama iemesla.

Kad uzzināju, ka paziņu lokā vīrieti līdzīgā vecumā (45+) piemeklējusi sirdslēkme, arī mana sirds apmeta kūleni. Nodomāju, ka vīra sūdzības par sirds pārsitieniem nevajadzētu atstāt novārtā – viņam vajadzētu aiziet pie ārsta pārbaudīties. Vīrs, protams, atrunājas, ka gan jau to izdarīs, tikai – kad tas būs?! Diemžēl daļa vīriešu vizītes pie speciālistiem mēdz atlikt, prioritāri izvēloties citas ikdienas rūpes un dzīves jomas, un mans vīrs nebūt nav izņēmums.

Tāpēc nolēmu rīkoties viņa vietā un sazvanīju ģimenes ārsti, kura, protams, apstiprināja manas bažas, ka sirds pārsitieni ir diezgan nopietna pazīme, ka nepieciešama rūpīga sirds izmeklēšana. Sadzirdējusi manā balsī uztraukumu par mīļotā vīra veselību un vispārējo labsajūtu, ārste sagatavoja nosūtījumu ne tikai pie kardiologa, bet arī pie urologa, atgādinot, ka novembris ir vīriešu veselības mēnesis un vīrietim pēc 40 reizi gadā ieteicams iziet pilnu “tehnisko apskati”, jo pārbaudes ļaus laikus pamanīt slimību parādīšanos un pēc iespējas agrāk sākt ārstēšanu.

Kamēr vēl gaidām rindu uz diagnostiskajām pārbaudēm, ģimenes ārste ieteica profilaktiski lietot C vitamīnu, paskaidrojot, ka pasaulē ir veikti daudzi pētījumi, kas apliecina, ka cilvēkiem, kuri ikdienā papildus lieto C vitamīnu, ir par 25 procentiem mazāks koronārās sirds slimības risks, – pētījumos novērtēta C vitamīna kā antioksidanta iespējamā labvēlīgā ietekme (tas aizsargā šūnas pret oksidatīvo stresu) sirds un asinsvadu slimību, tostarp koronārās sirds slimības, sirds mazspējas un citu nozīmīgu nevēlamu sirdsdarbības traucējumu profilaksē. Tas ir viens no galvenajiem vitamīniem, kas nodrošina visu orgānu un sistēmu normālu darbību, neitralizē stresa hormonu kortizolu un normalizē kortizola un testosterona līdzsvaru.

Ģimenes ārste īpaši uzsvēra: pētījumos ir apstiprināts, ka C vitamīna papildu uzņemšana var palielināt antioksidantu līmeni asinīs līdz pat 30 procentiem un tādējādi samazināt hronisku slimību, piemēram, sirds slimību, risku. Tās ir galvenais nāves cēlonis visā pasaulē.

Speciāliste stāstīja, ka sirds slimību risku, tostarp augstu asinsspiedienu, augstu triglicerīdu vai ZBL (sliktā) holesterīna līmeni un zemu ABL (labā) holesterīna līmeni ietekmē dažādi faktori, un tieši C vitamīns šos sirds slimību riska faktorus var palīdzēt samazināt. To apliecina virkne pētījumu. [1]

Palasīju internetā pieejamo informāciju par C vitamīnu, un izrādās, ka jaunākie pētījumi apliecina, ka C vitamīns ir būtisks tieši vīriešiem, jo tas ne tikai samazina sirds slimību risku un uzlabo imunitāti, bet arī iespaido seksuālo veselību – ja vīrietis ar uzturu nesaņem pietiekami daudz šī svarīgā vitamīna, tad, lai pasargātu sevi no iespējamas erektilās disfunkcijas, tā deficīts ir jākompensē ar C vitamīna papildu uzņemšanu. [2]

Izrādās, erektilā disfunkcija ir diezgan izplatīta slimība, kas skar gandrīz pusi vīriešu vecumā no 40 līdz 70 gadiem. Bet, uzņemot vīriešiem ieteicamo dienas devu (90 mg), C vitamīns var ievērojami uzlabot virkni ķermeņa procesu, tostarp erektilo funkciju. [3]

Sapratusi, ka manam vīram tiešām ir nepieciešams papildus uzņemt C vitamīnu – gan sirds stiprināšanai, gan vīrišķās enerģijas vairošanai –, jautāju ģimenes ārstei, kādu no aptieku plauktos pieejamā lai izvēlos, ja viņam ir iespējama alerģiska reakcija no citrusaugļiem. Atceros, ka savulaik viņam pēc C vitamīna papildu uzņemšanas ir bijušas problēmas ar kuņģi.

Ārste ieteica pamēģināt bezskābes formas C vitamīnu (L-askorbīnskābi), piemēram, Latvijas farmācijas zīmola LYL love your life® piedāvāto LYL premium C, kas ir organismam draudzīgs – tā unikāli veidotais sastāvs ir īpaši piemērots alerģiskiem cilvēkiem. Viņa pastāstīja, ka LYLsmart™ izmantotā patentētā Sepismart™ tehnoloģija nodrošina C vitamīna lēnu izšķīšanu un tā iedarbību visas dienas garumā – kapsula izšķīst pamazām astoņu stundu laikā, līdz ar to organisms uzņemto vitamīnu var maksimāli izmantot. Tādējādi tiek novērsts kuņģa kairinājums un citi iespējamie gremošanas trakta traucējumi, kā arī tiek samazināta alerģiskas reakcijas iespējamība.

Arī farmaceite aptiekā ieteica tieši LYL premium C, uzsverot, ka tas ir bagātināts ar bioflavonoīdiem – kvercetīnu, rutīnu un hesperidīnu –, kam piemīt pretvīrusu, antioksidējošas un pretiekaisuma iezīmes. Zinošā farmaceite vēl noteica, ka kalcija L-askorbātam, kas veido LYLsmart™ formulu, ir ievērojami augstākas uzsūkšanās spējas nekā askorbīnskābei, ko parasti izmanto citi C vitamīna ražotāji.

Kopš vīrs sācis papildus uzņemt LYL premium C vitamīnu, arī mana sirds kļuvusi mierīgāka. Tā jau laikam ir, ka laimīga sieva = vesels, spēcīgs un laimīgs vīrs!

LYL premium C pieejams aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi –20%.

2)https://www.buzzrx.com/blog/the-best-vitamins-for-mens-health

Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.