foto: Edijs Pālens/LETA
“Piedodiet, bet dzērāji pa priekšu!” Iedzīvotāju sadusmo situācija Ogres slimnīcā
Ogres rajona slimnīca.
Esi vesels
2023. gada 1. novembris, 12:35

“Piedodiet, bet dzērāji pa priekšu!” Iedzīvotāju sadusmo situācija Ogres slimnīcā

Jauns.lv

“Vakar, aizdomās par lauzto ribu, nosēdēju stundu uzņemšanā Ogres slimnīcā. Kad beidzot tiku pie ārsta, viņš atvainojās par gaidīšanu ar vārdiem: "Piedodiet, bet dzērāji pa priekšu. Diemžēl,” savu sašutumu vietnē “X” (Twitter) paudis kāds Latvijas iedzīvotājs. 

“Bezmaksas medicīnai ir arī liels liels mīnuss. Ārstu resurss tiek nodedzināts bomžos,” viņš turpina. 

Ieraksts izraisījis plašu diskusiju, tajā iesaistoties vairākiem desmitiem komentētāju. Kamēr vieni steidz aizstāvēt ieraksta autoru, minot līdzīgas situācijas, kādās nācies nokļūt tieši Ogres slimnīcā, citi pauž neizpratni, vai cilvēks alkohola reibumā nav pelnījis palīdzību? 

“Jums vēl stipri paveicās, ka tik ātri tikāt. Šajā pašā iestādē identiskā situācijā, kad ar dzērājiem ir pilna visa uzņemšana, ar 7g.bērnu gaidījām poti 2h (!!!). Lieki teikt, ka pati procedūra aizņem 3min. Bet tantei ar 2 promilēm asinīs un piečurātām biksēm ir priekšroka,” raksta Līga. 

“Aizdomas par lauztu ribu” nav pietiekošs iemesls, lai tiktu kādam priekšā rindā, neatkarīgi no cilvēka sociālā statusa. Ir normāli, ka prioritātes tiek noteiktas pēc traumas / problēmas nopietnības, nevis citiem faktoriem,” secina Reinis. 

Portāls Jauns.lv sazinājās ar Ogres slimnīcu, lai skaidrotu minēto situāciju: 

“SIA “Ogres rajona slimnīca” informē, ka pacienti uzņemšanas nodaļā tiek šķiroti atbilstoši triāžas grupām, nosakot palīdzības sniegšanas kartību un laiku, kādā tiek sniegta medicīniskā palīdzība. Kā arī, ja pacients atvests ar neatliekamās medicīnas palīdzības dienestu, tad tas tiek prioritāri izvērtēts, nosakot steidzamības pakāpi. Tāpat pacientiem, esot alkohola reibumā var būt vaļēja asiņojoša brūce, vai samaņas zudums, krampji vai akūta psihoze, kur nepieciešams sniegt medicīnisku palīdzību akūtā kārta.”
 
Tāpat slimnīcā uzsver, ka, lai izvērtētu minēto gadījumu, ir nepieciešmi pacienta dati un saņemtā medicīniskā pakalpojuma laiks.