Pludmales apmeklējums, kas izvērtās murgā. Sievietes stāsts pārsteidz “TikTok” lietotājus
foto: Vida Press
Maristella Gomeza.
Esi vesels
2023. gada 30. jūnijā, 16:39

Pludmales apmeklējums, kas izvērtās murgā. Sievietes stāsts pārsteidz “TikTok” lietotājus

Jauns.lv

27 gadus veca sieviete Maristella Gomeza vietnē “TikTok” dalījusies ar savu šausminošos pieredzi pēc pludmales apmeklējuma, šokējot vairāk nekā 255 000 vietnes lietotāju. Izsitumi, kas Maristellai parādījušies pēc peldes, izrādījies kas krietni nopietnāks par parastu alerģiju, ziņo “Independent”. 

Maristella kopā ar ģimeni bija devusies nedēļu ilgās brīvdienās Kolumbijā, pavadot laiku gulšņājot smiltīs un baudot patīkami atsvaidzinošo Karību jūras ūdeni, taču viņa nenojauta, kāds murgs sekos. 

Atgriežoties mājās, sieviete pamanīja, ka uz kājas parādījušies pūslīšveida izsitumi. Sākumā Maristella nodomāja, ka vainīga kāda alerģija, taču drīz vien izsitumi pastiprinājušies un sākuši neciešami niezēt. 

“Es sāku kasīt kājas arvien vairāk, naktīs, pašai nenojaušot, biju tās sakasījusi līdz asinīm. Devos uz neatliekamās palīdzības nodaļu, kur man izrakstīja smēri sēnītes ārstēšanai. Zāles nedarbojās, bet kļuva arvien sliktāk,” stāsta Maristella. 

Pēcāk sieviete uzzināja, ka ir inficējusies ar parazītu - cutaneous larva migrans, kas bija ieperinājies zem sievietes ādas. 
Parazītu pārnēsā dzīvnieki, parasti vidē to izplatot ar izkārnījumiem. “Dermatologs izrakstīja zāles, kas iznīcināja parazītu. Ārsts arī izskaidroja niezes iemeslu – tajā brīdī parazīts zem manas ādas dēja olas,” atklāta ir Maristella. 
Sievietes stāsts pārsteidzis “TikTok” lietotājus, daudzi no tiem komentāros norādījuši, ka saskārušies ar līdzīgu pieredzi, pēc atpūtas Kolumbijā.

Izrādās, arī Latvijā ir risks tikt pie zemādas parazītiem, tiesa gan ne tiem pašiem, ar ko sieviete inficējās Kolumbijā. 

2011. gadā ziņots par filariozi – slimību, ko Latvijā ievazājuši odi. Līdz ar oda kodumu cilvēks iedzīvojas parazītā – apaļtārpā, kas var ieperināties gan uz ādas, gan acīs.