Esi vesels
2023. gada 14. marts, 11:19

Iepazīstieties ar pasaulē visjaunāko jogas instruktori!

Jauns.lv

Apvienotajos Arābu Emirātos dzīvojošā indiešu meitene iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē jaunākā jogas instruktore — rekordu apliecinošā sertifikāta saņemšanas laikā viņai bija 7 gadi un 165 dienas.

Dubaijā dzīvojošā Prānvi Gupta ar jogu aizraujas jau kopš trīsarpus gadu vecuma, kad mājās vēroja savas mammas nodarbības. Sākumā viņa atdarināja mammas vingrinājumus, bet pēc dažiem mēnešiem sāka ar jogu nodarboties patstāvīgi. Septiņu gadu vecumā viņa pierakstījās jogas nodarbībām, kuras apmeklēja skolas brīvlaikos.

Nodarbībās viņa atklāja savu aicinājumu — mācīt citus. “Vēlos dāvāt mīlestību uz jogu pēc iespējas lielākam cilvēku lokam,” sacīja Prānvi. Sava skolotāja iedvesmota, pēc dažiem mēnešiem viņa sāka mācīties Jogas skolotāju apmācības programmā. Pēc 200 stundu sagatavošanas kursa noslēgšanas "Yoga Alliance" viņai piešķīra instruktores sertifikātu.

Tagad meitene ne tikai vada nodarbības, bet dalās ar savu pieredzi "YouTube" kanālā. Viņa uzskata, ka joga noder gan pieaugušajiem, gan bērniem, ļaujot uzlabot koncentrēšanos un veicinot veselīgāku un laimīgāku dzīvi. "Sapņojiet lielus sapņus un ticiet sev!" — tāda ir viņas devīze.

Jāpiebilst, ka visjaunākais jogas instruktors, indietis Rejanšs Surani Ginesa rekorda sasniegšanas brīdī 2021. gada jūlijā bija 9 gadus un 220 dienas vecs.