Esi vesels
2023. gada 10. janvārī, 06:13
No smagajiem metāliem tumšajā šokolādē līdz šķiltavu šķidrumam vistas nagetos! Kas slēpjas daudzu tik iecienītos produktos?
Neveselīgas uzkodas, it sevišķi ātrās uzkodas, ir pilnas ar cukuru, sāli, piesātinātajiem taukiem, krāsvielām, garšas pastiprinātājiem un citām lietām, kas veicina aptaukošanos un palielina risku saslimt ar dažādām slimībām. Taču uzskaitītais vēl nav viss.
Pagājušajā mēnesī publicētajā ziņojumā pētnieki atklāja toksiskus metālus katrā pārbaudītajā tumšās šokolādes tāfelītē. Pārsteidzošā kārtā pat ķīmiska viela, ko izmanto sprāgstvielās, dažkārt nonāk arī maizē, smalkmaizītēs un cepumos, vai ka šķiltavu šķidruma sastāvdaļa tiek izmantota, lai saglabātu vistas nagetus ilgāk svaigus, vēsta britu mediji.
Pēdējās nedēļās eksperti ir arī izteikuši brīdinājumus par alūra sarkano AC (E129) pārtikas krāsvielu, ko izmanto, lai saldumiem, bezalkoholiskajiem dzērieniem, piena produktiem un graudaugiem piešķirtu krāsu un tekstūru, kas ir saistītas ar zarnu iekaisuma slimībām.
Lūk, daži no pārsteidzošākajiem toksīniem jūsu pārtikā: