Esi vesels
2022. gada 14. novembris, 16:04

Inovatīva metode pret muguras sāpēm

Reklāmas projekts

Ļoti bieži muguras sāpes ir saspringtu, sāpīgu muskuļu dēļ. Kā palīdzēt? Piemēram, ar akupresūru. Tieši šīs metodes efektivitāte ir mugurkaulāja ķirurga AGRA MERTENA radītā “akupresūras astoņkāja” pamatā. Inovatīvs produkts, kam līdzīga nav!

Dr. Mertens savā praksē bieži sastapies ar situāciju, kad tradicionālās ārstēšanas metodes nepalīdz ilgtermiņā atbrīvoties no sāpēm. Viņa daudzu gadu novērojumi lika meklēt jaunu pieeju muguras sāpju ārstēšanā, un tā radās “Akupresūras Astoņkājis”.   

Jūsu radītajai muguras ārstēšanas korsetei ir interesants nosaukums – Akupresūras Astoņkājis. Pastāstiet, uz kādiem principiem balstās tā darbība. 

Daudz domāts par to, kura ir labākā konservatīvā muguras sāpju ārstēšanas metode. Viennozīmīgi tiek atzīts, ka tās ir kustības, kustības un vēlreiz kustības. Šī ir muguras ārstēšanas jaunā filozofija. 
Savukārt akupresūra nozīmē taktilu lokāli mehānisku iedarbību. Šī metode ir zināma jau ļoti sen un izturējusi laika pārbaudi, kā arī atzīta par ļoti efektīvu. Akupresūrā ir svarīgi iedarboties uz trigera jeb sāpju punktiem muskuļos, tāpēc korsetē iestrādāti daudzi elementi, kas nodrošina maksimālu iedarbību.  

Jautāsiet, kā jaunajai muguras ārstēšanas filozofijai atbilst mūsu produkts. Atbilst pat veselos trīs punktos. 

Pirmais. Tas veidots tā, lai neierobežotu kustības un cilvēks pilnībā varētu veikt savus ikdienas darbus. Sākot aktīvāk kustēties, uzlabojas arī muskuļu darbība un tie kļūst spēcīgāki. Un, ja ir stipra muskulatūra, tiek risinātas arī muguras problēmas. 

Otrais. Korsetē iestrādātie akupresūras elementi stimulē muskuļu darbību, uzlabo mikrocirkulāciju jeb kapilāro asinsriti, tādējādi samazinot muguras sāpes. 
Trešais. Visi trīs korsešu veidi izstrādāti tā, lai ķermenī nekas netiek nospiests.

Pastāstiet par to nedaudz vairāk. 

Piemēram, krūšu–plecu daļas korsetei ir savs unikāls dizains, kam nav analogu citviet pasaulē, jo akupresūras elementi izvietoti tā, ka tie nespiež ne uz kauliem, ne arī traucē lāpstiņu kustībām. Visi aizdares mehānismi izvietoti priekšpusē, līdz ar to netiek ietekmētas rokas kustības. Šo korseti var droši nēsāt pat skriešanas, vingrošanas, soļošanas laikā, jo neradīsies ādas noberzumi.  

Ikdienā daudzi cilvēki lielu daļu laika pavada saliekušies, sēžot pie datora, tāpēc ir svarīgi stimulēt muskuļus arī krūšu daļā, un te labs palīgs ir krūšu–plecu zonas “Akupresūras Astoņkājis”. 

Krustu–jostas daļai paredzētajam produktam akupresūras elementu nav vietās, kur iet zarnu kauls, kā arī vietās, kur atrodas mugurkauls. Iedarbība notiek tikai uz muguras muskuļiem. Un vēl – jostas daļā iedarbība notiek arī uz sānu muskuļiem, līdz ar tiek ietekmēts diezgan liels zonu skaits. Piemēram, lielajai korsetei ir sešas, krūšu–plecu korsetei – četras un krustu–jostas daļas korsetei – arī četras zonas. 

Bet savu nosaukumu šis produkts ieguva pēc līdzības ar jūras dzīļu iemītnieku, jo arī korsetei ir “kājas”, aiz kurām pavelkot iespējams regulēt katras elementu grupas spriegojumu. Tas ļauj cilvēkam justies komfortabli, jo vienam labāk patiks ciešāka, bet citam – vaļīgāka korsete.

Korsetes aizdare veidota kā lentes, turklāt ar lipeklīšiem. Ko tas dod?    

Pēc dizaina “akupresūras astoņkājim” ir šaurs aizdares mehānisms, kas, pateicoties lipeklīšiem, ir lietojams daudzas reizes. Šaurs tāpēc, lai nenospiestu vēdera orgānus un neietekmētu elpošanu, jo arī vēders tajā piedalās. Ja vēders tiek nospiests, var būt aizdusa un diskomforts krūšu, sirds apvidū un vēderā. 

Tātad ir iespējams regulēt iedarbības stiprumu un atrast tieši tos sāpju punktus, uz kuriem gribas īpaši iedarboties. Tāpēc jau ir radīti dažādi modeļi un iespējas tos dažādi mehāniski regulēt. Lai katrs, kuram ir sūdzības par muguras sāpēm, var atrast tieši sev piemērotāko “Akupresūras Astoņkāji”. 

Kādas ir jūsu rekomendācijas par korsetes nēsāšanas ilgumu, regularitāti? 

Sākumā “Akupresūras Astoņkāji” ieteicams nēsāt 45 minūtes, bet ar laiku nēsāšanas ilgumu var pagarināt līdz divām stundām dienā vienā lietošanas reizē. Pēc tam jāievēro 4–5 stundu starplaiks, kad to var atkal izmantot. Korsetes akupresūras dēļ ķermeņa ādas zona kļūst hiperemēta, tas ir, apsārtusi. Tas nozīmē, ka ir pieplūdušas asinis un efekts – panākts. Papildu kairinājums nav nepieciešams. 

Korsete ražota no patīkama un ādu nekairinoša materiāla, tāpēc to var vilkt gan virs kāda plānāka krekliņa, gan, ja ir vēlēšanās, zem apģērba. 
“Akupresūras Astoņkāji” katrs var nēsāt sev izdevīgā laikā. Man pašam arī ir muguras sāpes, un es korseti uzlieku, braucot pie stūres. Agrāk, no Liepājas atbraucot uz Rīgu un izkāpjot no automašīnas, jutu diskomfortu un muguras sāpes, bet tagad šādu sūdzību pēc trīs stundu ilgā brauciena vairs nav.

Visticamāk, “Akupresūras Astoņkāji” esat pārbaudījis ne tikai uz savas ādas? 

Šo produktu izstrādājām vairākus gadus un, protams, to esam arī testējuši. Lai samazinātu muguras sāpes, esmu gan vingrojis, gan peldējis, gan kādus pretiekaisuma līdzekļus lietojis, gan fizioprocedūras apmeklējis. Tomēr diskomforts saglabājās. Un tas bija viens no iemesliem, kāpēc es kā mugurkaula ķirurgs gribēju atrast jaunu veidu, kā palīdzēt. Tas tiešām arī izdevās, jo, lietojot šo izstrādājumu, sāpes pāriet. Tas, cik ātri sāpes samazinās, katram ir individuāli, bet man tās pāriet pēc 45 minūšu ilgas korsetes nēsāšanas. 

Daudzi mani pacienti arī to lieto, tāpēc man ir atgriezeniskā saite. Kad jautāju: “Kā jūtaties pēc “Akupresūras Astoņkāja” lietošanas?”, atbilde ir: “Dakter, es jūtos daudz, daudz labāk!” Tas nozīmē arī vēl citus ieguvumus – daudz mazāk ir nepieciešami pretsāpju medikamenti, turklāt akupresūra ir nekaitīga organismam un uzlabo pašsajūtu.

Vai ražošanas–šūšanas procesu turat noslēpumā vai tomēr atklājat, kā tas noris?  

Mūsu uzdevums bija veicināt Latvijas ekonomiku, izvairīties no Ķīnas lētajām lietām, tāpēc ražotne ir pašā Liepājas centrā ar lieliem skatlogiem. Caur tiem var redzēt gan ražotnes darbiniekus, gan pašu šūšanas procesu. Turpat atrodas veikals un, tajā ienākot, arī ir stikla siena, lai pircējam nekas no ražotnē notiekošā nepaliktu apslēpts. Tas ir jauns, moderns koncepts, kā attīstīt šo unikālo produktu. 

Izejmateriālus, piemēram, audumu, kam elastīgumu piešķir elastāns, arī ražo pie mums. Starp citu, gribu paslavēt šo audumu – to var izmantot arī apdegumu ārstēšanā, jo tas ir elpojošs, ādai patīkams un to nekairina. Tā bija mūsu pirmā izvēle, ka materiālam jābūt ļoti kvalitatīvam, elpojošam un elastīgam, lai netiktu ierobežotas kustības. 

Savu izstrādājumu esam veidojuši pēc pilnībā citiem principiem, nekā ir pasaulē pieejamās tamlīdzīgas korsetes muguras sāpju ārstēšanai. Tās pārsvarā ir cietas un kustības ierobežojošas, un tas, protams, ir apgrūtinoši. Tām ir arī ļoti plašas priekšējās aizdares, kas neļauj liekties uz priekšu, līdz ar to tiek nospiesti vēdera dobuma iekšējie orgāni, sākas aizcietējumi un citas problēmas. Šeit nedomāju tās cietās, stingri fiksējošās korsetes, ko izmantoju arī savā darbā, ja ir lūzums vai vienīgā izvēle ir muguras operācija vai korsete.

Kur var iegūt plašāku informāciju par jūsu inovatīvo “akupresūras astoņkāji”? 

Esam internetā izveidojuši savu mājaslapu www.drmertenakorsetes.lv. Tajā sīkāk iepazīstinām ar katru korsetes veidu un iedarbības zonām, kurām tas paredzēts, norādām, tieši kurus muskuļus ietekmēs akupresūra un kāds rezultāts gaidāms pēc regulāras un ilgstošas tās lietošanas. Pie pozitīva rezultāta noteikti jāpieskaita efekts, ko sniedz akupresūras iedarbība arī uz dziļajiem muguras muskuļiem, – tie nodrošina muguras noturēšanu taisni, un tas ir mūsu stājas pamats. 

Korsetes tiek ražotas arī individuāli, piemēram, cilvēkiem ar lielu lieko svaru. Tās pēc dzemdībām izvēlas arī jaunās māmiņas, lai mugurai būtu vieglāk.  

“Akupresūras Astoņkājis” ir pieejams gan melnā, gan bēšā krāsā, oderīte bēšajam izstrādājumam ir nedaudz tumšākā krāsā, lai ir praktiskāka lietošana. Tas gan nenozīmē, ka pēc ilgākas valkāšanas būs jālieto savalkāta korsete. Izstrādājumu, ievietotu speciālajā mazgāšanas maisiņā, droši var mazgāt arī veļasmašīnā 30 grādu temperatūrā. 

Mūsu sauklis ir: “Izbaudi pilnvērtīgu dzīvi bez muguras sāpēm!”, tāpēc arī esam radījuši šo unikālo “Akupresūras Astoņkāji”. 

Plecu - krūšu zonas modelis.
Paaugstinātais jostas zonas modelis.

Uzziņai
● Dr. Mertena “akupresūras astoņkājim” ir trīs veidu modeļi: 
* krustu zonai paredzētais krustu–jostas daļas modelis, šajā zonā ļoti bieži ir sāpes; 
* paaugstinātais jostas zonas modelis;
* plecu–krūšu zonas modelis, kas īpaši noderēs arī sēdoša darba veicējiem ar sāpošu sprandu, pleciem un rokām. 
● Astoņkāja priekšrocības ir efektīva ikdienas un pēctraumu muguras sāpju atvieglošana, muskuļu saspringuma mazināšana, masāžas nodrošināšana vairākās zonās muguras un sānu muskuļos, vispārējās labsajūtas un miega kvalitātes uzlabošanās. 
● Produkta dizainparaugi ir aizsargāti Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojā, un šis ir pirmais risinājums, kam iesniegts patenta pieteikums akupresūras elementu tehnoloģijai.

Apmeklē Dr. Mertena korsetes veikalu Liepājā, Graudu ielā 46, un interneta veikalu

Tālr.: +371 20169569 

Esi kopā ar mums ik dienu:


Instagram  drmertenakorsetes 
   
Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Dr.Mertenu.