foto: LETA
Ar Covid-19 inficējies 16 gadus vecs pusaudzis Bērnu slimnīcā cīnās par dzīvību
2022. gada 28. janvāris, 09:58

Ar Covid-19 inficējies 16 gadus vecs pusaudzis Bērnu slimnīcā cīnās par dzīvību

Jauns.lv

Vidēji 40% no visiem ar Covid-19 inficētajiem ir bērni un pusaudži. Viņi ar Covid-19 omikrona paveidu slimo viegli. Vairākos gadījumos, kad kāds mazs bērns vai jaunietis statistikā iekļūst ar smagu slimības gaitu, viņa pamata saslimšana ir cita, bet Covid-19 atklāts, veicot obligāto testēšanu bērnu slimnīcā, vēsta LTV raidījums “Panorāma”. 

Šajās dienās Bērnu slimnīcā ārstējas kāds pusaudzis, kurš smagi cīnās ar vīrusu tieši citu kaišu, tostarp ļoti liela liekā svara dēļ.

“Šobrīd Bērnu slimnīcā ir viens bērns ar tiešām smagu Covid-19 slimības gaitu. Tas ir pusaudzis, diemžēl nevakcinēts, bet ar vairākiem nopietniem riska faktoriem, kas arī nosaka Covid-19 smago gaitu,” pastāstīja Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska.

Zavadska piebilst, ka ar Covid-19 inficēti pacienti bērnu slimnīcā nāk un iet, dienas laikā kāds iestājas un kāds izrakstās. Bet galvenā ziņa – bērni neslimo smagi. Bet vienmēr būs kāds bērniņš, kam slimība varētu noritēt smagāk. 

Ārste atgādināja, ka šo vīrusu ārstē tāpat kā jebkuru citu saslimšanu. Galvenais ir daudz lietot šķidrumu, bet, ja bērns kļūst apātisks un atsakās dzert, tad gan jāmeklē mediķu palīdzība.