foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc piesārņotās "Moderna" vakcīnas saņemšanas miris vēl viens japānis
2021. gada 7. septembris, 13:46

Pēc piesārņotās "Moderna" vakcīnas saņemšanas miris vēl viens japānis

Jauns.lv

Japānā miris trešais vīrietis, kurš saņēmis injekciju no "Moderna" partijas, kurā tika atrasts piesārņojums. Varas iestādes saka, ka cēloņsakarība, vai nāve iestājusies tieši no vakcīnas, vēl nav atrasta, vēsta "The Guardian".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

49 gadus vecais vīrietis miris 12. augustā - nākamajā dienā pēc otrās vakcīnas saņemšanas.

Vienīgā zināmā veselības problēma viņam bija reta alerģija pret griķiem, pirmdien paziņoja Veselības ministrija.

Tāpat kā iepriekšējos divos nāves gadījumos, ministrija paziņoja, ka vēl jānoskaidro, vai nāves gadījums tiešām saistīts ar vakcīnu.

Vīrietis saņēma vakcīnu no tās pašas partijas, kurā tika atrasts piesārņojums.

Japāna atrastā piesārņojuma dēļ piesardzības nolūkos ir aizturējusi aptuveni 1,63 miljonu "Moderna" vakcīnas devu lietošanu.

Japānas Veselības ministrija paziņojusi, ka kravā ar aptuveni 560 000 flakonu dažās devās atrasti "svešķermeņi".

"Moderna" uz to reaģējusi, aizturot trīs saražotās vakcīnu partijas. Iespējamais vakcīnu piesārņojums esot noticis ražotnē Spānijā, taču sīkākus komentārus par problēmu uzņēmums nesniedza.

Japānas Veselības, darba un labklājības ministrija paziņoja, ka piecos vakcināciju punktos vairākās neizmantotās ampulās atrasta nezināma viela, kuras izmēri nepārsniedz dažus milimetrus. Kā apgalvo aģentūra "Kyodo", piesārņojums varētu būt metāla daļiņas, jo reaģē uz magnētu.

Potenciāli bīstamās vakcīnas varētu būt saņēmuši aptuveni 500 tūkstoši cilvēku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekš tika ziņots, ka trīs dienas pēc potenciāli bīstamās "Moderna" vakcīnas saņemšas miruši divi vīrieši. Viens bijis 38, bet otrs 30 gadus vecs. Kā vēsta Japānas veselības ministrijā, nav zināms, vai vīriešu nāvei ir kāda saistība ar vakcināciju. Pirms tam viņiem netika konstatētas hroniskas saslimšanas vai alerģijas.

"Moderna" un "Takeda" paziņoja, ka nav nekādu pierādījumu tam, ka šīs nāves būtu saistītas ar vakcīnu.

Kopumā kopš vakcinācijas sākuma Japānā nomiruši aptuveni 1000 cilvēku, kuri saņēma vakcīnu pret koronavīrusu. Tomēr, vai šīs nāves ir saistītas ar vakcināciju, nav zināms.

Japānā ir ievadītas gandrīz 136 miljoni pret Covid-19 vakcīnu devu. Lielākoties izmanto "Pfizer" vakcīnas, bet ir ievadītas vismaz 12,2 miljonu "Moderna" devas. 48% Japānas iedzīvotāju ir pilnībā vakcinēti un vairāk nekā 59% ir saņēmuši vismaz vienu devu.