foto: Shutterstock
Zivju eļļa imunitātes stiprināšanai – kas jāzina?
Mājas aptieciņa
2021. gada 16. jūnijs, 06:00

Zivju eļļa imunitātes stiprināšanai – kas jāzina?

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Lai arī pavasaris saistās ar dabas mošanos, kļūst siltāks laiks un saule aiz loga priecē arvien vairāk, līdz ar dabu aktivizējas arī virkne vīrusu, kas priekpilno laiku padara daudz drūmāku. Viens no efektīviem veidiem, kā uzlabot imunitāti, lai spētu organismu pasargāt no nevēlamiem ciemiņiem – vīrusu baktērijām – ir pastiprināta Omega-3 taukskābju uzņemšana. To uzņemt var divos veidos – lietojot treknas zivis vai aptiekās nopērkamu zivju eļļu. Kāpēc zivju eļļa ir nepieciešama un kā to lietot? Uzzini rakstā!

Zivju eļļa veselībai un imunitātei – kāda ir tās nozīme?

Zivju eļļas uzņemšana ir aktuāla ikvienā vecumā – kā bērniem, tā nobriedušiem cilvēkiem un arī senioriem. Zivju eļļas galvenā vērtīgā viela ir Omega-3 politnepiesātinātās taukskābes. Visas Omega-3 labās īpašības uzskaitīt vienā rakstā būtu grūti, tāpēc pievērsīsimies dažām no tām! Omega-3 ir svarīgas, piemēram:

  • Labvēlīgu ietekmi uz veselību panāk, katru dienu uzņemot 250 mg DHS
  • pilnvērtīgai smadzeņu un redzes attīstībai;
  • DHS un EPS palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu;
  • veicina normālu sirds darbību

Kā lietot?

Zivju eļļu lietot var ikviens, un tam nav nepieciešama ārsta uzraudzība. Dabā to iegūt vari no zivju produktiem, savukārt aptiekās nopērkamās Omega-3 zivju eļļas pieejamas kapsulu vai šķidra produkta veidā, savukārt bērniem īpaši patīkamas lietošanai būs košļājamās želejas ar dažādu augļu garšām.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Kādas ir atšķirības?

  • Izvēloties zivju eļļu kapsulu veidā, ir viena būtiska priekšrocība – to ērtāk lietot un uzglabāt. Kapsulas neoksidējas, tāpēc uzglabāt var ilgāku laiku.
  • Savukārt, izvēloties zivju eļļu šķidrā veidā, nepieciešams ņemt vērā, ka tā jāizlieto ātrāk un jāuzglabā ledusskapī.

Kas vēl jāzina par zivju eļļas lietošanu un dažādību?

  1. 1. Omega-3 politnepiesātinātās taukskābes jāuzņem regulāri – vismaz divreiz nedēļā uzturā iekļaujot treknas zivis vai regulāri uzņemt ar uztura bagātinātāju palīdzību.
  2.  
  3. 2. Dažādiem ražotājiem ir dažāds zivju eļļas sastāvs. Ņemot vērā šo sastāvu arī tiek noteikta optimālā deva, kas lielākoties ir 1-3 kapsulas dienā vai 5-10ml dienā. Tāpēc pirms produkta lietošanas noteikti jāiepazīstas ar lietošanas instrukciju.
  4.  
  5. 3. Zivju eļļu var iedalīt divos veidos – vienu iegūst no mencu aknām, kuras ir bagātinātas ne tikai ar Omega-3 taukskābēm, bet arī A un D vitamīniem, bet otrs zivju eļļas veids tiek iegūts no trekno zivju ķermeņiem, un to sastāvā ir augsta Omega-3 koncentrācija.

Vēl piedāvājumā pieejamas arī haizivs aknu eļļa un krila eļļa. Arī to sastāvā ir Omega-3 politnepiesātinātās taukskābes.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Zivju eļļa ir svarīga ikviena cilvēka organismam – arī Tev! Uzņem to optimālās devās un esi vesels, iestājoties pavasarim!

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar www.internetaptieka.lv