foto: LETA
Var tikt ietekmētas arī operācijas bērniem; slimnīca sazināsies ar katru, kuru operāciju pārcels
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Zane Straume.
Runā speciālists
2020. gada 23. decembris, 11:23

Var tikt ietekmētas arī operācijas bērniem; slimnīca sazināsies ar katru, kuru operāciju pārcels

Jauns.lv

No 23.decembra stāsies spēkā valdības rīkojums uz 2 nedēļām jeb līdz 4.janvārim pārtraukt plānveida stacionāro pakalpojumu sniegšanu jeb operācijas un tas ietekmēs arī dažus Bērnu slimnīcas pacientus. Visas pārējās plānotās ambulatorās konsultācijas un pakalpojumi Bērnu slimnīcā joprojām tiek nodrošināti un pacienti tiek gaidīti uz plānotajām ambulatorajām vizītēm.

"Prioritāte joprojām ir nodrošināt nepieciešamo ārstniecību mazajiem pacientiem, tādēļ mēs rūpīgi izvērtēsim katru gadījumu individuāli, pirms operāciju pārcelšanas. Valdības rīkojums paredz, ka mēs joprojām varam un arī veiksim steidzamās operācijas, tāpat ir definēta virkne citu gadījumu, kad operācijas nedrīkst pārcelt. Vēlos vēlreiz apliecināt, ka visi bērni, kuriem ir nepieciešama savlaicīga operācija to arī saņems, taču gadījumos, kad operāciju būs iespējams pārcelt, mēs par to informēsim katru pacientu atsevišķi," stāsta Bērnu slimnīcas valdes locekle Zane Straume.

Pildot valdības rīkojumu, Bērnu slimnīcā ikvienam pacientam, kuram līdz 04.01.2021. ir pieraksts uz plānveida operāciju, tiks pārskatītas indikācijas un, ja tās neatbildīs valdības rīkojumā noteiktajām, operācija tiks pārcelta, skaidro Bērnu slimnīcas pārstāve Dace Zaldāte-Rozentāle.

Ar katra pacienta ģimeni, kuras bērniņa operāciju būs nepieciešams pārcelt, Bērnu slimnīcas darbinieki sazināsies un vienosies par turpmāko rīcību. Slimnīcas darbinieki uzsver, ka steidzamās operācijas un tādas plānveida operācijas, kas atbildīs valdības rīkojumā noteiktajām, pārceltas netiks.

Par Covid-19 drošības pasākumiem Bērnu slimnīcā

Bērnu slimnīcā tiek pastiprināti domāts, lai radītu pēc iespējas drošu vidi gan pacientiem, gan vecākiem, gan darbiniekiem, un iespējami ilgi saglabātu pilnu pakalpojumu apjomu.

Tādēļ klātienes konsultāciju laikā Bērnu slimnīcas pacientiem nemainīgi ir jāievēro šādi piesardzības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai:

  • slimnīcā kopā ar bērnu atrasties vai doties vizītē uz izmeklējumu drīkst tikai viens vecāks, kuram nav saslimšanas pazīmes;
  • esot slimnīcā, obligāti jāvelk sejas maska un tas jādara pareizi;
  • pirms došanās uz vizīti, elektroniski jāaizpilda apliecinājums, kas atrodams šeit.

Tāpat visiem pacientiem, kuri tiks ārstēti stacionārā, un viņu vecākiem ir jāveic Covid-19 testi. Pacientiem, kuriem ir plānota stāšanās stacionārā plānveida kārtā, tests kopā ar vecākiem ir jāveic jau pirms došanās uz slimnīcu, dodoties uz kādu no izmeklēšanas vietām, norāda Zaldāte-Rozentāle.

Tēmas